Глобалното внимание е насочено към университетите в Съединените щати, където

...
Глобалното внимание е насочено към университетите в Съединените щати, където
Коментари Харесай

С поглед върху колежански кампуси в САЩ, студентите подчертават: „Газа е причината, поради която сме тук“

Глобалното внимание е ориентирано към университетите в Съединените щати, където студентите са издигнали лагери, с цел да изискат дейности за преустановяване на войната на Израел против Ивицата Газа.

Нарастващите митинги пуснаха корени в кампусите на някои от водещите университетски институции в страната, в това число Колумбия и Харвард.

И през последните седмици те провокираха разгорещени диспути към свободата на словото, палестинския взаимен активизъм в Съединени американски щати и потреблението на мощ за разпространяване на студентски протестиращи, наред с други въпроси.

Но студентите в сърцето на придвижването споделят, че повода, заради която започнаха своите демонстрации – належащата нужда да се постави завършек на смъртоносната бомбардировка на Израел над Газа – рискува да бъде изгубена измежду дисхармония от гласове и разпръскване.

„ Газа е повода да сме тук. Газа е повода, заради която вършим това “, сподели Рю, ученичка в The New School в Ню Йорк, която изиска да бъде разпозната единствено с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР