Главният травматолог и ортопед на Департамента на здравеопазването в Москва,

...
Главният травматолог и ортопед на Департамента на здравеопазването в Москва,
Коментари Харесай

Ортопед: Неправилните обувки действително застрашават здравето

Главният травматолог и ортопед на Департамента на опазването на здравето в Москва, професор Вадим Дубров, описа в изявление за това какви обувки са способни да доведат до дисторция на крайници, написа medikforum.ru.

Стилните дамски обувки на 10-сантиметров ток, по думите на експерта, напълно не са подобаващи за непрекъснато носене. И пренебрегването на този съвет води до деформиране на стъпалата. Подобни обувки, твърди Дубров, са от този тип, който може да се носи понякога. Особено значимо е да се носят подобаващи обувки от хора, които са наследствено влечение към плоскостъпие и дисторция на стъпалата. 

" Нямам нищо срещу красивите дамски обувки на висок ток, само че те не би трябвало да се носят всеки ден. Към момента маратонките и кецовете са едни от най-удобните типове обувки. В тях има и специфични структури срещу изхабяване на стъпалата ", споделя Дубров. 

Ортопедът прибавя и, че обувката би трябвало да дава отговор на сезона и формата на стъпалата на крайници. Най-важните качества на положителната обувка са вентилация и положително разположение на стъпалото - тя не би трябвало да нарушава оросяването, да притиска ноктите на крайници или да ги деформира. 

Съвет и към тези, които тичат постоянно - да употребяват професионални маратонки за задачата, в противоположен случай може да се окаже, че ще имат проблем със ставите на краката.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР