Главният прокурор Иван Гешев предвиди катастрофални последици от евентуалното закриване

...
Главният прокурор Иван Гешев предвиди катастрофални последици от евентуалното закриване
Коментари Харесай

Бюрото ми не пипайте - последиците ще са трагични!

Главният прокурор Иван Гешев планува пагубни последствия от възможното закриване на директно подчиненото му Бюро по отбрана. В парламентарната правна комисия шефът на държавното обвиняване даде да се разбере, че ще брани до дъно структурата, възприеманата като негова преторианска армия. И изясни този й облик с информационна неточност. 

В звук с досегашната си твърда позиция Гешев настоя, че навлизане на служебните му гардове в президентството не е имало - " в случай че с четири индивида успееш да превземеш една институция, това значи пробив в националната сигурност ". Прокуратурата просто не съумяла да обясни обстановката, което призна и за своя неточност. Трябвало да се изясни, че постройката няма имунитет, следствието не било ориентирано към Румен Радев, а чиновниците му били единствено поканени за чуване.   " Докато истината си върже обувките, лъжата обикаля целия свят ", цитира Гешев Марк Твен.

Факт е обаче, че от тази акция потеглиха митингите предишното лято, а истината на Гешев все не съумява да си върже обувките. Бюрото пази неизвестно от какво едвам трима магистрати, измежду които преди всичко шефа си. Пазело и очевидци по каузи, само че конкретиката е засекретена. Участвало и в акции по претършуване и задържане, когато Министерство на вътрешните работи не смогвало да се оправи. Която процедура с министър като Бойко Рашков получила спомагателна аргументация - заплаха от приключване на информация.

" Ако цялата информация за бъдещи арести минава през Министерство на вътрешните работи, вътрешният министър доста елементарно може да предизвести собствен сътрудник от държавното управление, че прокуратурата желае да го задържи ", подчертава основният прокурор. 

Според него резултатът от закриването на Бюрото по отбрана щял да е " драматичен ", тъй като преди основаването му защитата била " смешна ".  " Магистратите и жителите, които са се изправили против мафията, нямат потребност да им носят чантите, а имат потребност от отбрана. Единствената работа, която може да го направи, е Бюрото ", посочи Гешев. То нямало равно на себе си в тази активност, като поело " всички читави хора от НСО, раздирано от борбата сред политически лобита ". А напънът да му лишават новата конструкция съвпадал със заканата на хазартния необут Васил Божков да го трансформира във " фигурант ". За миналите на държавна прехрана гардове от скандални частни структури обаче Гешев си затрая. 

" Становището на прокуратурата е, че Бюрото по отбрана е една ефикасна и ефикасна конструкция. Нейното заличаване ще докара единствено до проблеми в битката с престъпността и освен това - цената ще бъде платена от българските жители. Полза ще имат единствено мафията и проведената престъпност. За мен може да бъде обяснено, в случай че тези хрумвания са резултат от предизборната конюнктура, в която се намираме от една година. Може да бъде обяснено, само че не може да бъде признато! ", сподели Гешев. И паралелно с надеждата  " да надделее възприятието за държавност " направи мрачната констатация, че " в България имаме дарбата да унищожаваме работещи структури. За което е прав, само че най-вече на половина. Защото доста от унищожените по време на престъпния преход структури не работеха, а други въобще не биваше да бъдат създавани.

Колкото до трагичните за поданството последствия от закриването на Гешевото бюро, това е в действителност смешно.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР