Главният конструктор на гигазаводите на Tesla Иван Хорецки е освободен

...
Главният конструктор на гигазаводите на Tesla Иван Хорецки е освободен
Коментари Харесай

Мъск уволни главния конструктор на заводите Gigafactory заради неплатена сметка за вода

Главният конструктор на гигазаводите на Tesla Иван Хорецки е освободен от длъжността си, оповестява Electrek. По неофициална информация инженерът си е навлякъл гнева на Илон Мъск поради прекъснатото водоснабдяване на градежа на Gigafactory 4 в Берлин.

Водата на обекта бе спряна поради неплатени сметки и насъбрани отговорности. В резултат работата на градежа бе парализирана, което се е оказало сериозно поради рекордните периоди за завършването му, заложени в плана.
Иван Хорецки  Мъск уволни основния конструктор на заводите Gigafactory поради неплатена сметка за вода

Иван Хорецки е прочут като умел експерт, под чието управление бяха построени фабриките на Tesla в Невада и Шанхай. Той е помагал и за модернизацията на главните фабрики на компанията в Калифорния и Ню Йорк.

Илон Мъск постоянно се е възхищавал от бързия и първокласен градеж на Гигафабриките, само че сред него и основния конструктор очевидно са зародили несъгласия. Хорецки едва ли ще търси нова работа дълго време - фабрики за произвеждане на електрически автомобили сега построяват съвсем всички концерни, а експертите сходна подготовка на пазара не са доста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР