Главна дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) е арестувала днес

...
Главна дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) е арестувала днес
Коментари Харесай

Европейската прокуратура: Задържан е държавен служител за измами с пари за земеделие

Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) е арестувала през днешния ден трима души и извърши претърсвания на шест места в границите на следствие на проведена незаконна група, за която се допуска, че е получила нелегално средства от европейските фондове за селско стопанство. Това заяви Европейската прокуратура. Сред арестуваните има държвен чиновник.
Европейската прокуратура допуска, че обвинените са дали на способените органи погрешна информация от името на други лица, с цел да получат финансиране за селското стопанство, написа.

Според доказателствата, вместо да кандидатства за аграрни средства за огромен имот земя, проведената незаконна група го е разделила на по-малки имоти. Твърди се, че след това те са употребявали лица с ниски социално-икономически позиции като пълномощници за подаване на заявки за аграрни средства. 

Приема се, че водачът на проведената незаконна група е получил пълномощие от поставените лица да работи като техен представител пред Държавен фонд „ Земеделие “ и Общинска работа по земеделие - Севлиево, както и пред банки. Това значи, че той е можел непосредствено да вземе земеделските фондове на Европейски Съюз, за които те са кандидатствали, и да получи цялостен надзор върху плановете, показва обвиняването на Европейския съюз. 

Разследването демонстрира също, че двама държавни чиновници от Държавния фонд „ Земеделие “ и Общинска работа по земеделие – Севлиево може да са били членове на проведената незаконна група. Смята се, че те са улеснявали активността на групата, като са предоставяли информация и препоръки, свързани със съответната оперативна стратегия и последващите инспекции по време на осъществяването на плановете. 

Един от държавните чиновници е измежду тримата задържани. Освен това са осъществени претърсвания на имущество на пет частни адреса и в Общинска работа по земеделието в Севлиево, а на четири лица са осъществени персонални обиски. 

Действията по следствието към момента не престават, а общият размер на вредите следва да бъде изчислен, се споделя в информацията.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР