Главен комисар Димитър Кангалджиев ще заеме длъжността главен секретар на

...
Главен комисар Димитър Кангалджиев ще заеме длъжността главен секретар на
Коментари Харесай

Главен комисар Димитър Кангалджиев временно ще заеме поста на Коцев

Главен комисар Димитър Кангалджиев ще заеме длъжността основен секретар на Министерство на вътрешните работи до назначението на титуляр, оповестиха от министерството. Досега той беше заместител на основния секретар Живко Коцев.

Кой е основен комисар Димитър Кангалджиев?

През 2005 година стартира работа в системата на Министерство на вътрешните работи, като заема длъжността шпионин първо в отдел „ Криминална полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи, а по-късно – в отдел „ Контратероризъм “ в ГДБОП.

В интервала 2010 година – 2015 година е шеф на група „ Криминална полиция “ при РУП – Костинброд, след което до 2016 година – шеф на районно управление (на МВР) – Ботевград.

От 2016 година до 2019 година заема поста шеф на бранш в отдел „ Криминална полиция “ в ГДНП.

От 2019 година поема поста шеф на бранш в отдел „ Специални интервенции “ в ГДБОП , а от 30 май 2021 година до 27 септември 2023 година е заместник-директор на основната дирекция .

Преминал спомагателни курсове и профилирани образования. Награждаван неведнъж за реализирани високи резултати в служебната активност.

Със заповед на министъра на вътрешните работи, от 28 септември 2023 година краткотрайно е преназначен на служба заместител основен секретар на Министерство на вътрешните работи, а със заповед от 30 ноември същата година е титуляр на позицията . След това на поста идва Живко Коцев и Кангалджиев става негов заместител .

Как се стигна до рокадата?

Припомняме, че по-рано през днешния ден президентът Румен Радев подписа декрет, с който приключи пълномощията и освободи от служба основен комисар Живко Коцев. Издаденият декрет е по отношение на решение на Министерския съвет от 9 април 2024 година

Миналата седмица Живко Коцев заяви, че напуща поста по лично предпочитание , като стимулира решението си с това, че е решил да продължи реализацията си отвън министерството. На идващия ден той  оттегли подадената си оставка , която по думите му била предизвикана и подадена под огромен честен и психически напън.

Решението идва на фона на  скандал , в който  името на Коцев  се свързва с взаимоотношения с лица, обвинени в  контрабанда .

Президентът подписа декрет, с който освобождава основния секретар на Министерство на вътрешните работи от служба

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР