Гласувано! 933 лева минимална заплата за държавен служител. Народните представители

...
Гласувано! 933 лева минимална заплата за държавен служител. Народните представители
Коментари Харесай

Гласувано! 933 лева минимална заплата за държавен служител


Гласувано! 933 лв. минимална заплата за държавен чиновник. Народните представители продължиха разглеждането, дебатите и гласуването на Бюджет 2024 на второ четене от миналия ден.
За през днешния ден остава още.
Депутатите одобриха да се дадат допълнителни 200 000 лева за възобновяване на български военни гробища и военни монументи в страната и в чужбина и основаване на цифров обществен списък за тяхното местоположение. Те одобриха и корекция като записаха, че средствата би трябвало да се употребяват единствено за тази цел.
Народните представители
одобриха нарастване на средствата на НЗОК за помощни материали за хора с увреждания с 5 млн.лв, както и спомагателни 10 млн.лв за Българска академия на науките.

Депутатите взеха решение да дадат спомагателни средства в размер на 100 000 лева за Добруджанския теоретичен институт, както и
за Тракийския теоретичен институт.
Народните представители не одобриха предлагането за спомагателни средства в размер на 950 хиляди лева за придобиване на помещение и съоръжение за потребностите на български културно-информационен център в Тараклия.
Депутатите отхвърлиха и
предлагането за нарастване от 20 хиляди лева за разпространение на актуалната българска просвета и история в Република Сърбия посредством активността на Културно-информационния център на българското национално малцинство „ Босилеград ” в Сърбия.
За сметка на това народните представители
одобриха нарастване на заплатите на работещите в НСО с 11 млн.лв. Депутатите одобриха даването на ваучери на храна да става на електронен притежател.

Освен това се одобри минималният размер на главната заплата за най-ниската служба, очакван за заемане от държавен чиновник за 2024г. да бъде в размер на 933лв.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР