Гласоподавателите на Мадагаскар се отправиха към урните рано в четвъртък

...
Гласоподавателите на Мадагаскар се отправиха към урните рано в четвъртък
Коментари Харесай

Отварят изборите в Мадагаскар на фона на бурни протести и бойкот от опозицията

Гласоподавателите на Мадагаскар се насочиха към урните рано в четвъртък в президентски избори, бойкотирани от 10 от 12 опозиционни претенденти и помрачени от седмици на жестоки митинги.

Въпреки полицейския час, натрапен в сряда, наличието на службите за сигурност в столицата беше нищожно при отварянето на изборните секции.

Президентът Андри Раджоелина, който се кандидатира за трети мандат, е изправен пред възходяща изолираност след водещи опозиционни фигури, в това число двама някогашни президенти, го оповестиха за неспособен да се кандидатира и приканиха поддръжниците си да се въздържат от гласоподаване.

Rija Ralijaona, 26-годишна надничарка, сподели, че чака този, който завоюва изборите, да понижи безработицата.

„ Очаквам идващият президент да сътвори работни места за младежите “, сподели тя, до момента в който се приготвяше да гласоподава на разсъмване.

Призивите на опозицията за отсрочване на изборите бяха повторени от организацията, сплотяваща четирите най-големи християнски църкви в Мадагаскар, която разгласи на В сряда, че няма да следи гласуването, базирайки се на несъответствуваща политическа среда и липса на стандарти.

Временните резултати се чака да бъдат оповестени на 24 ноември, сподели Соава Андриамаротафика, представител на Независимата национална изборна комисия.

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР