Гл. инсп. Иван Жечев. Снимка: Искра.бг Кое е характерно за

...
Гл. инсп. Иван Жечев. Снимка: Искра.бг Кое е характерно за
Коментари Харесай

Главен инспектор Жечев: Задържаните автокрадци в Сливенско са изключително дръзки

Гл. инсп. Иван Жечев. Снимка: Искра.бг

„ Кое е особено за тези лица? Те са от Северозападна България – Враца. Изключително дръзки при отнемането на моторни транспортни средства. Това, което се откри при осъществените процесуално-следствени дейности – едно от най-важните неща е профилираната техника, която за жал се продава свободно. Същата в съответния случай е извънредно съвременна. Позволява на автокрадците да лишават автомобила без да проникват в него авансово. Тоест отиват със съответната профилирана техника, прихващат сигнала от него. След което могат непосредствено да се качат и да го ръководят или да трансферират сигнала на ключ, както е и в тази ситуация. “

Това разкри по време на брифинг началникът на бранш „ Престъпления, свързани с МПС, общоопасни средства и контингент “ основен контрольор Иван Жечев по отношение на. По този мотив той разяснява още:

„ В началото на месец юни 2023 година във връзка със зачестилите случаи на незаконно лишаване на моторни транспортни средства от територията, обслужвана от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас в частност к.к. „ Слънчев бряг “ и град Бургас, от чиновници на дирекцията бяха извършени дейни мероприятия с оглед определяне на лицата, съпричастни към осъществените закононарушения. “

„ След като част от тези лица бяха открити и разбрахме, че същите са част от тези по този начин наречени гастролиращи групи, т.е. от контингент, който не живее на нашата територия, а гастролира от разнообразни регионални градове в страната и след голям брой работни срещи с сътрудници с Главна дирекция „ Национална полиция “ и Областни дирекции на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, Варна, Сливен, Стара Загора, в петък, на 14 юли, след незаконно лишаване на лек автомобил „ Инфинити “ от к.к. „ Слънчев бряг “ и превозването му до региона на територия на ОДМВР-Сливен денем беше подхваната интервенция по задържането на лицата и обезвреждане на тази група. Както сътрудниците от София през вчерашния ден споделиха на територията на село Гавраилово са арестувани 6 лица сега на разкомплектоване на 4 автомобила, редом с това чиновници на ОДМВР задържаха директните причинители на незаконното действие в к.к. „ Слънчев бряг “ “ , добави той.

Проведени са голям брой разпити и беседи с трите задържани лица. Част от тях спомагат. Общо арестуваните са 11 . Работата по случая продължава.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР