Гимназистките в провинция Балкан, Туркменистан, ще трябва да правят задължителни

...
Гимназистките в провинция Балкан, Туркменистан, ще трябва да правят задължителни
Коментари Харесай

Тестове за девственост на гимназистките в Туркменистан

Гимназистките в провинция Балкан, Туркменистан, ще би трябвало да вършат наложителни проби за доказване на девствеността си. Това е нужно, с цел да се оцени " моралът " на ученичките – подобен е претекстът на локалните управляващи за мярката. Не е търсено единодушието на девойките или родителите им за тестванията, оповестява Радио Свободна Европа.

Получилите (своеобразна) двойка на тестванията са докладвани на полицията, а оттова проверявали телефоните им, с цел да разпознават половите им сътрудници. Обяснението – да бъдат залавяни хора, които вършат секс с малолетни и малолетни.

Конкретни сигнали за правеното Радио Свободна Европа има от градовете Балканабат и Туркменбаши. Публично известие за какво в действителност се прави това няма, само че импровизирано има пояснение – през последната половин година има внезапен скок на броя бременни тийнейджърки.

Това не е първи подобен случай в Туркменистан – през 2018 година в друга провинция, Дашогуз, имаше полицейски рейдове и инспекции на телефоните на възпитаници за нецензурен видеа, както и гинекологични проби за непорочност на девойки. Тогава родителите на тези, които не били девствени, били привикани и жигосани обществено, припомня Радио Свободна Европа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР