Гешев съобщи още миналата седмица, че има пътуване, но би

...
Гешев съобщи още миналата седмица, че има пътуване, но би
Коментари Харесай

Нито един главен прокурор не се яви в комисията за Мартин Божанов

Гешев заяви още предходната седмица, че има пътешестване, само че би се явил и прикани да бъде поканен още веднъж. Сарафов и Цацаров уведомиха към половин час преди началото на съвещанието, че няма да участват. За разлика от предходното съвещание, този път депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи участваха в залата и кворум имаше, написа " Дневник ".

, че точно под негово управление прокуратурата подхванала " дейности по изнесени в общественото пространство данни за групи за въздействие ". Той дава образци с инспекцията в Софийска районна прокуратура и поисканото от него уволняване на шефката на СРП Невена Зартова. Сарафов изяснява, че няма да се яви пред комисията, тъй като Конституцията не му дава право да дава елементи по съответни преписки и досъдебни производства. Той даже изяснява, че може да попадне под наказателна отговорност, в случай че разгласи материали от следствията.

 

Цацаров, който приказва по тематиката пред Висшия правосъден съвет и отхвърля да познава Мартин Божанов - Нотариуса, също акцентира това като мотив и споделя, че: " От метода на осъществяване на съвещанията, остава чувството, че не се търси разкриването на обективната истина, а цели единствено изява на избрани депутати ", споделя още някогашният основен прокурор.

 

" Наблюдава се едно усилване на поканените лица да не участват, може би тъй като актуалната легислатура е на доизживяване, тъй като има към два месеца живот. Никой не може да докараме принудително ", отговори Минчев на въпрос от депутата от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров по кое време ще се организира обикновено съвещание.

 

Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната - Демократична България " предложи и тримата да бъдат поканени още веднъж на съвещание в рамките още на тази седмица.

" Вероятно неявяването на тези лица дава отговор на положението на прокуратурата у нас ", съобщи някогашният вътрешен министър Бойко Рашков. Той съобщи, че е сюрпризиран, че " тези лица не почетоха Народното събрание ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР