Германското правителство има сериозни притеснения относно оставката на топикономическия съветник

...
Германското правителство има сериозни притеснения относно оставката на топикономическия съветник
Коментари Харесай

Германското правителство е загрижено от оставката на водещия икономически съветник на Тръмп



Германското държавно управление има съществени терзания по отношение на оставката на топикономическия консултант на президента на Съединени американски щати - Гари Кон, съобщи в сряда министърът на стопанската система Бригите Циприс, добавяйки, че към момента се надява, че Доналд Тръмп ще промени мнението си във връзка с въвеждането на митнически цени.

" Ситуацията е сериозна ", уточни Циприс, разяснявайки оставката на Гари Кон в символ на митинг на предлагането на Тръмп да наложи тежки мита за вноса на стомана и на алуминий в Съединени американски щати, оповестява организация Ройтерс.

Тя акцентира, че Берлин е в близка съгласуваност с другите страни - членки на Европейски Съюз по отношение на последващите стъпки, които да бъдат подхванати, добавяйки, че Европа ще отговори по подобаващ метод, в случай че в последна сметка Съединени американски щати наложи високи вносни мита.

Бригите Циприс обаче уточни, че Германия към момента надява да бъде избегнат търговски спор. " Надявам се Тръмп да промени своето решение ", означи тя.

Министърът на стопанската система е уверена, че интернационалната търговия подсигурява разцвет за всички, в случай че се основава на взаимно съгласие. " Много е значимо да има покровители на тази теза в Белия дом. С оглед на това се тормозя от последните сигнали, идващи от Съединени американски щати ", сподели Циприс, разяснявайки подадената от Гари Кон оставка.

Доналд Тръмп съобщи във вторник вечерта, че в скоро време ще вземе решение кой да наследи някогашният изпълнителен шеф на банката Goldman Sachs. Агенция Ройтерс цитира неназовани чиновниците на Белия дом, съгласно които разногласието за митническите цени е съдействал за решението на Кон да напусне своя пост, само че това не е била единствената причина.

Президентът на Съединени американски щати също по този начин предизвести Европейския съюз, че ще бъде ударен от " огромен налог в размер на 25% за вноса на европейски коли ", защото Европа не се отнася добре със Съединените щати, когато става дума за комерсиалните взаимоотношения.

Заплахите на Доналд Тръмп разтревожиха немските автомобилни производители, които още при започване на седмицата приканиха политиците да избягнат " непременно " възможна комерсиална война със Съединени американски щати.

Трябва да се има поради, че Съединените щати са втората по величина експортна дестинация, след Китай, за немските производители на коли, до момента в който колите и частите за тях са най-големият източник на доходи от експорт в Германия.

Редица анализатори се притесняват, че една комерсиална война сред Съединени американски щати и Европа може да понижи икономическия напредък в Германия с до един процентен пункт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР