Германският Конституционе съд съобщи днес, че е отхвърлил жалби срещу

...
Германският Конституционе съд съобщи днес, че е отхвърлил жалби срещу
Коментари Харесай

Германският Конституционен съд отхвърли жалби срещу задължителната ваксинация на здравния персонал

Германският Конституционе съд заяви през днешния ден, че е отхвърлил тъжби против наложителната имунизация на здравния личен състав против коронавирус, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30621
Очаква се условието да влезе в действие за чиновниците на лечебните заведения и домовете за възрастни в Германия на 15 март. Много от тези, които ще бъдат наранени от мярката, са я обжалвали пред Конституционния съд в Карлсруе.

Очаква се сегашната коронавирусна вълна в Германия да доближи своя пик в средата на този месец, сподели по-рано здравният министър Карл Лаутербах. Той към този момент е предупреждавал, че рестриктивните мерки не би трябвало да се анулират бързо, защото в противоположен случай може се стигне до нова вълна.

Днес канцлерът Олаф Шолц съобщи, че петата коронавирусна вълна, дължаща се на разновидността Омикрон, доближава своя пик, което разрешава последователно връщане към естествения живот. Подробности за анулацията на някои ограничавания ще бъдат конкретизирани идната седмица, на среща на Шолц с районните министър председатели на 16-те немски провинции, добавя Българска телеграфна агенция.

" Научните прогнози ни демонстрират, че пикът на вълната се вижда ", съобщи немският канцлер пред Бундесрата - горната камара на Народното събрание. " Това ни разрешава на срещата сред федералното държавно управление и провинциите идната седмица да предприемем първите стъпки за наново отваряне и да обмислим още стъпки за пролетта ", добави той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30621  Ето къде може да се ваксинирате през уикенда в Силистра Ето къде може да се ваксинирате през уикенда в Силистра  Косово ще получи подаяние от Съединени американски щати от над 500 000 ваксини на Пфайзер Косово ще получи подаяние от Съединени американски щати от над 500 000 ваксини на Пфайзер  Уикенд имунизация и в Шумен Уикенд имунизация и в Шумен
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР