Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че по време на пандемията

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че по време на пандемията
Коментари Харесай

След оттеглянето си Меркел планира дълга почивка и разходки сред природата

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че по време на пандемията няма време да мисли за бъдещето си след напускането на поста канцлер в немското държавно управление. Тя възнамерява да направи това, откакто мандатът й завърши , разяснява тя на събитие, отдадено на 76-годишнината от освобождението на Холандия от нацистка окупация, оповестява Холандската телевизионна корпорация, представена от ТАСС.

" Работата ми лишава цялото време, изключително по време на пандемията на ковид, тъй че нямам безусловно никакво време да мисля какво ще върша по-късно. Ще дремя, ще се разхождам измежду природата и по-късно ще помисля с какво тъкмо желая да се занимавам . "

" Ще се веселя на това, само че към този момент се веселя да си правя работата ", разяснява Меркел.

Следващите парламентарни избори в Германия ще се проведат на 26 септември 2021 година без присъединяване на сегашния канцлер Ангела Меркел. Тя неведнъж е заявявала, че не има намерение да бъде номинирана от консервативния блок на ХДС/ХСС за канцлер и възнамерява да напусне политиката след приключване на мандата си.

В края на 2018 година Меркел напусна поста ръководител на Християндемократите, само че остана канцлер. Меркел ръководи кабинета от ноември 2005 година
 Меркел желае промени в Договорите на Европейски Съюз
Меркел желае промени в Договорите на Европейски Съюз

Меркел излезе с оферти за бъдещето на Европа

Говорейки по видеовръзка от Берлин, Меркел съобщи, че е признателна за поканата, " специфичен знак за другарството сред Холандия и Германия ". В речта си Меркел се обърна непосредствено към оживелите от лагерите на гибелта и приказва за Ан Франк, описвайки " неизмеримото страдалчество, което хората трябваше да понесат ".

" Нищо не може да запълни празнотата, оставено от хората, които са убити. Нищо не може да отнеме загубата и болката на оживелите... Поддържането на паметта е безконечна отговорност на Германия. " Темата за свободата , сподели тя, не може да се преглежда през днешния ден, без да се прегледа въздействието на пандемията на ковид.

" За да преодолеем тази опасност и още веднъж да се насладим на свободите си без ограничавания, можем да надградим върху солидна основа: върху европейска взаимност вследствие на неповторим развой на помиряване и обединяване ".

Днес европейците са призовани да пазят своите полезности , неотдавнашните терористични офанзиви " ни припомнят, че като жители би трябвало уверено да се противопоставим на всяка форма на антисемитизъм и расизъм и всякаква форма на ненавист и неприязън към избрани групи. "

" Но в никакъв случай няма да забравим, че не можем да променим предишното . "
 Зелените са по-популярни от Меркел
Зелените са по-популярни от Меркел

Нови настройки в Германия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР