Германският износ се е увеличил през март в сравнение с

...
Германският износ се е увеличил през март в сравнение с
Коментари Харесай

Износът на Германия расте

Германският експорт се е нараснал през март спрямо предходния месец, само че за цялото първо тримесечие на годината регистрира спад, демонстрират данни на Федералната статистическа работа " Дестатис " (Destatis), съобщи Българска телеграфна агенция,цитирайки ДПА.

Спрямо февруари износът на най-голямата европейска стопанска система е повишен с 0,9 на 100, като възлиза на 134,1 млрд, евро, което е с 1,2 на 100 над нивото от март 2023 година

От януари до март 2024 година са изнесени артикули, създадени в Германия, на обща стойност 402,2 милиарда евро (422 милиарда долара). Това е с 1,1 на 100 по-малко по отношение на същия интервал на предходната година, се показва още в формалните статистически данни. 

Търговията със страните сътрудници от Европейския съюз е намаляла с 0,6 на 100 през за първото тримесечие.

По-голямата част от немския експорт през март бе ориентирана към Съединени американски щати, само че търговията с сътрудници от Европейски Съюз също нараства, добавя ДПА.

Неотдавнашното нарастване на износа, дружно с възходящите вложения в строителството, беше повода немската стопанска система като цяло да стартира актуалната година с лек напредък, обявиха от службата.

През март са импортирани артикули на обща стойност 111,9 милиарда евро, което е с 0,3 на 100 повече от февруари, само че с 3,0 на 100 по-малко по отношение на същия  на предходната година.

Според статическата работа вносът в Германия е на обща стойност 331,8 милиарда евро през първите три месеца - спад от 6,6 на 100 в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР