Германският автомобилен производител Audi влиза във Формула 1 (F1) от

...
Германският автомобилен производител Audi влиза във Формула 1 (F1) от
Коментари Харесай

Audi става конструктор във Формула 1 от 2026 г.

Германският авто производител Audi влиза във Формула 1 (F1) от 2026 година Компанията, част от групата на Volkswagen, ще придобие дял от швейцарският тим Sauber, който сега се подвизава под името Alfa Romeo. Детайли по отношение на размера на инвестицията на Audi или това по кое време тя ще бъде направена не бяха оповестени.

Audi няма да бъде просто спонсор, чието име Sauber поема, а ще бъде пълновръстен конструктор в шампионата. Автомобилният производител ще сътвори своя задвижващ елемент в базата си в Нойбург в Германия, където към този момент над 120 души работят по плана. Audi също по този начин разясни, че разширението на тяхното оборудване в Нойбург във връзка с личния състав, постройките и техническата инфраструктура би трябвало " значително да е готово през 2023 година ". Те имат намерение да създадат първите си проби на силовия елемент от 2026 година в тестов автомобил от F1 през 2025 година

Sauber пък ще създава и създава своя спортен автомобил в централата си в Хинвил, Швейцария. Отборът ще дава отговор и за планирането и провеждането на спортните интервенции.
Реклама
Влизането на Audi във Формула 1 кореспондира с началото на потреблението на ново потомство мотори, които ще бъдат с увеличена електрическа мощ и ще употребяват 100% устойчиви горива.

" Щастливи сме, че спечелихме подобен умел и способен сътрудник за нашия упорит план във Формула 1 ", сподели Оливер Хофман, член на борда на Audi, който дава отговор за програмата F1. " Ние към този момент познаваме Sauber Group с нейното най-модерно оборудване и умел екип от предходни съдействия и сме уверени, че дружно ще формираме мощен екип ", добави той пред формалния уебсайт на F1.

Стефано Доменикали, президент и основен изпълнителен шеф на F1, споделя, че няма самообладание да види по какъв начин тези две огромни имена ще работят дружно. Освен това той обръща внимание на ролята на тактиката за стабилно развиване на спорта.

" Това акцентира мощната инерция, която има Формула 1, както и вярата в нашата тактика за по-нататъшен напредък и възстановяване на спорта, като в същото време изпълняваме нашите проекти за резистентност да бъдем Net Zero Carbon до 2030 година с съвременни устойчиви горива в колите през 2026 година Очакваме с неспокойствие виждайки напредъка им през идващите години и колата на решетката за първото съревнование на тима ", прибавя той.
Реклама
Sauber ще продължава да носи името Alfa Romeo до края на сезон 2023 година, като по-късно може да откри компания, която да си заплати за правото да бъде основен спонсор на тима в границите на два сезона. Интересът към F1 се усилва Увеличените старания на притежателите на F1 Liberty Media да насърчат естествено съгласно развиване за спорт сякаш дават резултат. През лятото различен немски авто производител - Porsche, също разгласи навлизането си в спорта. Планът на основаната в Щутгарт компания беше да придобие 50% от един от най-успешните тимове в конкуренцията - Red Bull Racing. Германският производител също щеше да бъде конструктор на мотори, като също така щеше да придобие и 50% от Red Bull Technologies, която създава и доставя болидите на сестринския тим Alpha Tauri. В следствие обаче договорката пропадна и няма изясненост дали Porsche ще се завърне в най-престижния авто спорт.
Свързани публикации Как България стана водач на европейския автопазар 21 октомври 2022, 14:54 Porsche направи най-голямото IPO в Германия от 25 години 29 септември 2022, 16:47 Porsche се връща във Формула 1, като ще придобие 50% от Red Bull Racing 30 юли 2022, 14:46 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР