Германските прокурори и полицията са започнали разследване за корупция срещу

...
Германските прокурори и полицията са започнали разследване за корупция срещу
Коментари Харесай

Германия разследва крайнодесния депутат, обвинен във вземане на руски подкупи

Германските прокурори и полицията са почнали следствие за корупция против Петр Бистрон, народен представител от крайнодясната Алтернатива за Германия, за връзки с загадка акция на Кремъл за разпространяване проруска дезинформация в цяла Европа.

Твърди се, че акцията е била проведена от украинския прокремълски олигарх Виктор Медведчук преди изборите за Европейски парламент идващия месец.

Чешките управляващи твърдяха през март, че Медведчук и неговият дълготраен помощник Артем Марчевски сътвори онлайн издание в Прага, наречено Voice of Europe, което съгласно тях освен е било употребявано за разпространяване на съветска агитация на 16 езика, само че и за ориентиране на пари към претенденти, другарски настроени към Русия, участващи в изборите за Европейски Съюз.

Германските управляващи считат, че Бистрон, народен представител от AfD с чешки корени, който е вторият в листата на AfD за изборите в Европейски Съюз и е неин представител по външните работи, е един от политиците, които са получавали пари от Voice of Europe. Той беше чест...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР