Германската полиция е арестувала асистент на член на Европейския парламент

...
Германската полиция е арестувала асистент на член на Европейския парламент
Коментари Харесай

Германия арестува помощник на крайнодесен евродепутат за шпионаж в полза на Китай

Германската полиция е арестувала помощник на член на Европейския парламент от крайнодясната " Алтернатива за Германия " (АзГ) по съмнение в " изключително тежък случай " на шпионаж в интерес на Китай , оповестиха от федералната прокуратура във вторник, представени от Ройтерс.

Джиан Г., чиновник на основния претендент на АзГ на изборите за Европейски парламент през юни, Максимилиан Крах , е упрекнат в даване на информация на китайската разследваща работа за договаряния и решения в Европейския парламент, се споделя в изказване на прокурорите.

Г., който е живял в Брюксел, както и в източногерманския град Дрезден, също е шпионирал китайски опозиционери в Германия, споделиха прокурорит е. Властите го арестуваха в Дрезден в понеделник и обискираха жилищата му.

" Той е упрекнат в изключително тежък случай за работа за непозната загадка работа ", се споделя в известието.

Говорител на АзГ сподели, че новината е " доста притеснителна ".

" Но защото сега нямаме спомагателна информация по случая, би трябвало да изчакаме по-нататъшното следствие на прокурорите.

Крах и китайското посолство не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар.

Заподозреният беше задържан в същия ден, в който, че са работили с китайското Министерство на държавната сигурност (MSS) за предаване на технология, която може да се употребява за военни цели.

Арестите бяха осъществени седмица откакто, с цел да окаже напън върху Пекин за поддръжката му за съветската военновременна стопанска система и да повдигне въпроси за кражба на интелектуална благосъстоятелност и обективен достъп до пазара.
 Германското разузнаване желае повече пълномощия против съветската интервенция
Германското разузнаване желае повече пълномощия против съветската интервенция

Бюрокрация спъва работата на службите в Германия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР