ГЕРБ в момента проверяват дали криптобанката Нексо е финансирала Продължаваме

...
ГЕРБ в момента проверяват дали криптобанката Нексо е финансирала Продължаваме
Коментари Харесай

ГЕРБ проверяват дали Нексо е финансирала Промяната

ГЕРБ сега ревизират дали криптобанката " Нексо " е финансирала " Продължаваме промяната ". Това заяви по Нова телевизия депутатът Тома Биков.  " И в случай че това се бе случило с ГЕРБ, в този момент това ще е първа вест, а не да се крие. А господин Настимир Ананиев е съучастник на господин Тренчев ", съобщи той.

" Тези инцидентни свързаности - Настимир Ананиев се оказа член на УС на " Нефтогаз ", имаме доста съществени подозрения, че има съгласуваност сред двата субекта ", сподели депутатът в Нова телевизия. " Очакваме всеки, който е нарушил закона, да бъде измамен под отговорност ", добави той.

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи влязоха в четвъртък сутринта в офисите на компанията за търговия с криптовалута " Нексо ". Говорителят на основния прокурор Сийка Милева и ръководителят на отдел " Киберпрестъпност " Светослав Василев разкриха, че проверяват проведена незаконна група, пране на пари, данъчни закононарушения, закононарушения, свързани с даване на банкова активност без нужния лиценз, както и компютърни измами. Сред съдружниците се твърди, че е Антони Тренчев, някогашен народен представител и сътрудник на Настимир Ананиев от времето им на народни представители на Реформаторския блок и партията на Меглена Кунева. В момента Ананиев е народен представител от Политическа партия и водач на партия " Волт ".

Депутатът от ГЕРБ разяснява и интригата с третия мандат, за който президентът още не е оповестил коя групировка ще го получи.

" Не сме се юрнали да участваме в държавно управление ", сподели още Биков на въпрос за третия мандат. Първо обаче би трябвало да се види кой ще го получи.

" Демократична България " има максимален късмет да предложи реалистична структура за ръководство. Нашата поддръжка не зависи единствено от предпочитание. Трябва да забележим и какво ще предложат ", разяснява депутатът от ГЕРБ.

" Целите са ясни. Те бяха сходни и в предходните два мандата. За нас не е задоволително само присъединяване в ръководството на двамата ръководители на " Продължаваме промяната ", добави Биков по адрес на Кирил Петков и Асен Василев.

Биков е уверен, че в случай че Политическа партия и Демократична България отидат дружно на избори, то това значи завършек на съществуването на обединението на " Демократична България ".

В същото време Тома Биков счита, че още едни избори няма да решат политическата рецесия, нито пък споровете сред политическите партии, тъй като към тях ще се натрупа още история от връзките им.
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР