ГЕРБ-СДС регистрираха листата си за изборите за Европейски парламент в

...
ГЕРБ-СДС регистрираха листата си за изборите за Европейски парламент в
Коментари Харесай

01 МИР Благоевград щурмува Брюксел с трима кандидат-депутати от ПП ГЕРБ

ГЕРБ-СДС записаха листата си за изборите за Европейски парламент в ЦИК. Водач, както писахме преди дни, е някогашният ръководител на Народното събрание Росен Желязков, който за следващ път е и лидер на листата за народни представители от 01 МИР- Благоевград, и като подобен наложително ще си обезпечи нов мандат като народен представител в българския парламент.

Второто място е заАндрей Ковачев, а Областният водач на ГЕРБ в Пиринско Андрей Новаков е на трето място в листата, което го изстрелва непосредствено в Брюксел, за трети евродепутатски мандат.

За място в европарламента ще се бори и досегашният евродепутат от района Асим Адемов, който е с номер 7 в евролистата им. За страдание възможностите на Адемов за следващ мандат не са огромни. Има опция за нов мандат, в случай че ГЕРБ успее да вкара в европейския парламент 6 депутати и 2-маот шестте се откажатда потегля към Европа.

Адемов има шанс в това отношение, така катостана евродепутат по този метод. Прогнозите са, че ГЕРБ ще има най-малко 5 евродепутати, с късмет за шестия в листата, в случай че лидерът Росен Желязков, който е и лидер на листата с претендент депутати заНС от област Благоевград,, избере да остане в България.

В решението на Желязков са вперили очи и локалните кандидат- депутати. Прогнозите са, че Политическа партия ГЕРБ в Пиринско ще има сигурни 4 депутати в българския парламент, а5-тият е под въпрос. Ако 4 влязат в Народното събрание и Желязков тръгне към Европа се усилват възможностите за депутатско място на 5-тия по преференции, а кой ще е той-това е огромната борба в ГЕРБ.

Не се подлагат на подозрение опциите на структурите в Петрич, Сандански и Симитли да обезпечат депутатско кресло за претендентите си Костадин Стойков, Георги Георгиев и Стефан Апостолов. В тези избори обаче се включват и други мощни играчи, а точно: шефът на Национален осигурителен институт от Благоевград Илиян Георгиев, водачът на ГЕРБ в Гоце Делчев Никола Джингаров, Марио Терзиев от Разлог. И тримата, мощно надъхани и подготвени за гневна борба за преференции.

Ще успее ли някой от тях да изпревари любимците от Петрич, Сандански и Симитли е неразбираемо. Ако някой от тях обаче се класира 5-ти по преференции има късмет да влезе в парламентас изискването, че Росен Желязков вземе решение - в България или в Европа ще брани ползите на жителите и страната ни. Спрягат името му за предстоящ министър, та дори и министър председател, и в случай че това се случи той ще освободи място за 4-тияпо преференции в Пиринско. Ако влезе в европейския парламент -също. Но в случай че Желязков остане народен представител в Народно събрание и го оглави/ има и такава опция/ то няма късмет за петия по преференции.

Силно се надяваме този път регионалният център да има народен представител от ГЕРБ, нещо което не се е случвало от години, въпреки че борбата ще бъде в действителност яростна. Шефът на Национален осигурителен институт Илиян Георгиев би трябвало да изпревари с преференции, някои от сигурнитеза в този момент депутати Стойков от Петрич, Георги Георгиев от Сандански иСт. Апостолов от Симитли, с цел да влезе в първата сигурна четворка, или да има повече преференции от Никола Джингаров от Гоце Делчев, с цел да има късмет, в случай че Желязков освободи първото място.

Казват, че Желязков, които е с богат административен и политически опит, ще остане в България, партията имала потребност от него тук. Какво ще бъде неговото политическо решение обаче, ще стане ясно след изборите.

Ето и претендентите за евродепутати на ГЕРБ-СДС:1. Росен Димитров Желязков2. Андрей Андреев Ковачев3. Андрей Гришев Новаков4. Емил Йорданов Радев5. Ева Константинова Майдел6. Илия Димитров Лазаров7. Асим Ахмед Адемов8. Николай Димитров Рашков9. Алина Стефанова Милушева10. Себастиян Жан Таджер11. Борислав Красимиров Киров12. Станислав Станиславов Петрунов
13. Георги Стоянов Владов14. Цвета Ангелова Точева15. Даниел Пламенов Пелов16. Ваня Радомирова Тонева17. Полина Венциславова Исаева

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР