Георгиев предостави на парламентарната група на ПП/ДБ доказателства и свидетелски

...
Георгиев предостави на парламентарната група на ПП/ДБ доказателства и свидетелски
Коментари Харесай

Лидерът на БОЕЦ настоява в НС министър Демерджиев да обясни за купуване на гласове в Гурково

Георгиев даде на парламентарната група на ПП/ДБ доказателства и свидетелски показания, че зам.-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов е взел участие персонално в скица за пазаруване на гласове в Гурково, Старозагорска област. От своя страна депутати от ПП/ДБ дадоха обещание да слагат този въпрос пред служебния министър на вътрешните работи Демерджиев.

 

Георгиев изясни пред публицисти, че е имал въпросната информация още от през вчерашния ден сутринта, след което е подал сигнал в Министерство на вътрешните работи. Досега обаче не бил получил никакъв отговор или позвъняване. Според него в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са знаели за схемите за пазаруването на гласове, само че не са подхванали нищо.

 

Георгиев добави още, че е разказал на депутатите от ПП/ДБ, по какъв начин деятел на Движение за права и свободи е носил пари на кмета на Гурково Мариан Цонев, както и на сина му Георги. Оттам нататък те отивали до " барони и тартори “, които ги разпределяли надолу по веригата.

Председателят на БОЕЦ показа локален предприемач, който се е срещал персонално с Летифов и удостоверява информацията. Имало още един очевидец, само че той не бил позволен в Народното събрание.

" Искаме да наградите за чуване вицепремиера Иван Демерджиев и да създадете комисия, която да проверява всички данни. Те не са единствено за пазаруване на гласове, а за операции, неточност с бюлетините, за цялата организация на изборите ", упорства Георги Георгиев.

 

След излизането от парламентарната стая на ПП/ДБ, Георгиев потегля да търси персонално Халил Летифов, само че в коридорите вместо на него, се натъква на депутата Делян Пеевски, който го поучава да връчи сигнала на управлението на парламентарната група на придвижването.

Според някои очевидци сред двамата поражда напрежение, само че то бързо затихнало.

 

Припомняме: Многомандатните изборни региони (МИР) Търговище, Благоевград, Плевен, Монтана и Варна водят по резултати в рискови секции на последните парламентарни избори на 2 април, съгласно разбор на Антикорупционния фонд (АКФ).

Изследвани са 1738 секции, избрани от специалистите на АКФ като стабилно рискови след статистически разбор на резултатите от всички избори в интервала 2013 - 2021. Изследването демонстрира и кои са новите секции в риск.

 

Най-сериозен проблем с следен и платен избор на парламентарните избори от 2 април 2023 година АКФ регистрира в МИР Търговище, където са съсредоточени 8.01% от рисковите гласове в страната, следван от МИР Благоевград (7.75%), МИР Плевен (6.17%), МИР Монтана (5.97%) и МИР Варна (5.67%).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР