Георгиев натиска служители в дирекцията да подават фалшиви сигнали срещу

...
Георгиев натиска служители в дирекцията да подават фалшиви сигнали срещу
Коментари Харесай

Обвиненият от Окръжна прокуратура София за нанасяне на побой над полицай ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ -директор на ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ в МВР кандидат за още обвинения

Георгиев натиска чиновници в дирекцията да подават подправени сигнали против полицейски чиновници!


Дали шефа на Вътрешна сигурнoст в Министерство на вътрешните работи Георги Георгиев ще се снабди с ново обвиняване занапред следва да разберем.

Любимеца на министър Бойко Рашков вече  няколко пъти се измъква от ударите на закона, като за неговота сигуронст се грижи  персонално шефа на Инспектората на Министерство на вътрешните работи, който отхвърля да извърши каквата и да е инспекция проверка по сигналите против него.

Няколко полицейски чиновници от ръководената от Георгиев дирекция са подготвени да  дадат показания за това, по какъв начин Георги Георгиев е желал от тях да злоупотребяват със служебното си състояние и да фабрикуват подправени сигнали против сътрудниците си, като настояването на Георгиев съгласно чиновниците е било персонално възмездие.

Въпреки, че дирекция инспекторат в Министерство на вътрешните работи е известена за това, в писмо с рег. № 409700-597 от 31.01.22г. административния секретар на министър Рашков, Любомир Филипов отхвърля да бъде осъществена инспекция, базирайки се на  член 195, алинея 2 от ЗМВР, като приема съществуването само на дисциплинарна отговорност на Георгиев, а преклузивния период за същата е изминал и пренебрегва данните за закононарушение по Глава VIII Наказателен кодекс.

В предоставения до инспектората на Министерство на вътрешните работи сигнал има изказвания, че Георгиев като длъжностно лице възползвайки се от  служебното си състояние на шеф отдел и по късно и на шеф на дирекция е склонявал и убеждавал чиновници от същата дирекция, която той ръководи  да фабрикуват подправени сигнали против техен сътрудник, с който самият той е в спор. Имената на чиновниците ще запазим в загадка, само че същите потвърдиха написаното.

Източници от Министерство на вътрешните работи настояват, че дейностите на Георгиев не са видяни от двама трима и даже имало очевидци на това, по какъв начин той обществено раздавал правораздаване и се е заканвал за разпра с неуместните за него хора.

Ще напомним единствено, че вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи е дирекцията, която следва да съблюдава законите и най-много да следи за закононарушения осъществявани от полицейски чиновници. На процедура обаче, нейният началник прави такива.

Какви може да са последствията, когато една цяла система се изправи против някого и самата тя, призвана да съблюдава закона, фабрикува доказателства и се сезира с лъжи, може единствено да гадаем.

Редакцията разполага с имената на двама служители на реда, които са били принуждавани от Георги Георгиев да фабрикуват сигнали и самите те са директно пострадали от отхвърли им да се включат в мръсната игра.

Схемата по която Георгиев работи е доста просто.

Оперативен чиновник от дирекцията  се среща с действен служащ от 06 районно ръководство в София и му дава „ мечтаната от Георгиев “ информация, която последният официализирал като добита информация от непринуден заявител.  На процедура във вътрешна сигурност се получавал „ претенции “ от Георгиев сигнал и той започвал да работи самичък по действително подадения от него подправен сигнал.

Двама от потърпевшите чиновници споделят, че Георгиев толкоз се е самозабравил, че в един миг приемал сигналите за същински и афиширал написаното от него и получено в дирекцията като информация обществено, с което евентуално цели да бъде импортиран боязън и почит у непослушните.
Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР