Георги Вълев от групата „Килърите“, който е осъден на доживотен

...
Георги Вълев от групата „Килърите“, който е осъден на доживотен
Коментари Харесай

Осъден доживот по делото „Килърите“ може да получи 500 лв. обезщетение от прокуратурата

Георги Вълев от групата „ Килърите “, който е наказан на пожизнен затвор без право на подмяна за организирането на две убийства, съумя да осъди прокуратурата да му заплати 500 лв. обезщетение, тъй като е бил оневинен по обвиняването за палеж на автомобил, оповестява lex.bg.

Решението е на арбитър Татяна Митева от Окръжния съд в Ловеч, пред който Вълев е завел иск против прокуратурата за 500 000 лв.. Претенцията му в началото е била и против финансовия министър като представляващ страната, която съгласно него пък е „ шеф “ на прокуратурата. Впоследствие делото в тази част е било прекъснато, а ответник по него е останала единствено прокуратурата.

В исковата си молба Вълев разказва, че приел доста тежко обвиняването, че е провел палежа на автомобила на юрист Петър Лупов през 2008 година, по което е бил оневинен. Вълев обаче е наказан на пожизнен затвор без подмяна за образуване на убийството на Лупов, както и това на шуменския предприемач Румен Рачев. Осъдени с него на пожизнен затвор без право на подмяна са още Петър Стоянов-Сумиста и Васил Костов, а съучастникът им Янко Попов получи наказване от 10 години отнемане от независимост.

Пред съда в Ловеч той се оплакал от продължителността на делото и това, че е стоял от самото начало на процеса в ареста. Негов някогашен съкилийник дал показания, че Вълев почнал да бълнува, спрял да се храни и измършавял, откакто му повдигнали обвиняванията, за които казвал, че е почтен и „ натопен от прокуратурата “. Синът му пък декларирал пред съда, че татко му се употребил с престиж преди ареста, а по-късно бил шокиран и изгубил религия в държавното обвиняване. По отношение на обвиняването в палеж, очевидецът споделил, че почнали медийни офанзиви против татко му, в които то било показано като вандалска демонстрация. Вълев приел тежко и това, че оправдаването му за палежа не станало публично притежание.

В решението си арбитър Митева припомня, че против Вълев са били повдигнати седем обвинявания, от които две са за ликвидиране, а е оневинен само за палежа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР