Гениално - да приготвиш разкошни шоколадови скалички при това без

...
Гениално - да приготвиш разкошни шоколадови скалички при това без
Коментари Харесай

Шоколадови скалички със сух хляб

Гениално - да приготвиш луксозни шоколадови скалички освен това без брашно, а единствено със остарял самун - по какъв начин да не повярвате в магията на кулинарията

Необходими Продукти

● самун - 1 остарял бял
● какао - 2 с.л. на прахуляк
● краве масло - 100 г
● захар - 1 ч.ч.
● орехови ядки - 100 г смлени
● млечен шоколад - 1 елементарен огромен чист (без ядки)
● прясно мляко - 3 с.л.
● ванилия - 1 бр.
● кокосови пръчици - 1 - 2 пакетчета бели за украса

Начин на подготвяне

Издълбаваме всичката среда от целия самун (кората от хляба няма да ви трябва) и я натрошаваме в огромна купа. След това разтапяме маслото и го прибавяме към натрошения самун, а след него и какаото, ореховите ядки и захарта.

Започваме да бъркаме с ръка, до момента в който се смеси всичко и се получи тесто. Приготвяте си подобаваща тавичка или поднос с равна повърхнина, в която след това ще нареждаме скаличките.

Започваме да късаме по малко от тестото и да оформяме като скаличка, която нареждаме в тавичката. Процедурата се повтаря, до момента в който свърши тестото. Формата и размера са общоприетите.

След като приключим с тестото, си подготвяме в тиган прясното мляко, ванилията и шоколада и ги разтапяме на муден огън при непрестанно бъркане, до момента в който всичко се смеси.Внимавайте да не загори!

Когато всичко се разтопи и смеси добре, вземаме една лъжица и започваме да поливаме скаличките с шоколадовата примес. По 1 с.л. на скаличка мисля, че е задоволително.

Когато залеете всички скалички, незабавно започнете поръсването на кокосовите пръчици, с цел да могат да се залепят за към момента горещата глазура. Тази украса имитира сняг върху скалите.

След като поръсите всички сладки, незабавно ги приберете в хладилника и ги оставете за най-малко към 2 часа в него, с цел да се стегнат. След това можете да почерпите вашите близки с тях и да ги очаровате:)

Обещавам, че няма по какъв начин да не ви харесат на усет и няма по какъв начин да не ви се получат!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР