Генералният директор на БНР връчи наградата за най-добър медиатор в

...
Генералният директор на БНР връчи наградата за най-добър медиатор в
Коментари Харесай

Генералният директор на БНР връчи наградата за най-добрия медиатор в 4-ото национално състезание за студенти

Генералният шеф на БНР връчи премията за най-хубав посредник в 4-ото национално съревнование по медиация за студенти

Ева Николова от компетентност " Стопанско ръководство " в СУ " Св. Климент Охридски " получи премията за най-хубав посредник в 4-ото национално съревнование по медиация за студенти, което се организира този уикенд. Отличието връчи генералният шеф на БНР Милен Митев, правист по специалност, с думите:

" Поздравявам всички Вас, които сте тук с цялата си сила, хъс и предпочитание да развиете своите преговорни умения. Във времена на разцепление и пагубни спорове, фактът, че виждам толкоз младежи на това място е знак, че посоката за единство е вярна. Защото точно Вие, будните младежи с Вашата вътрешен глас, познания, новаторско мислене и демократични подходи сте тези, които ще помогнете на обществото да надскочи себе си. "

Подгласници на Ева Николова в категорията " Най-добър посредник " бяха надлежно Ралица Василева - компетентност " Сигурност " в Националния боен университет, Сигурност - на 2-ро място, а третото място си поделиха: Зорница Панева, студент по " Право " в УНСС и Иван Пейчинов от компетентност " Информатика " в Пловдивския университет. Те получиха своите оценки от шефа на Патентното ведомство проф. Владя Борисова и зам. ръководителя на Съюза на юристите в България арбитър Николай Гунчев. Отличени бяха и най-хубавите клиенти и юристи, както и най-хубавите тимове в надпреварата.

Тази година в Националното съревнование по медиация за студенти преговорни умения премериха 60 студенти от 9 университета (СУ " Св. Климент Охридски ", УНСС, Нов български университет, Русенски университет, Пловдивски университет, Икономически университет - Варна, Великотърновски университет, Национален боен университет " Васил Левски ", гр. Велико Търново, и Висше военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски ", гр. Долна Митрополия) в 20 разнообразни специалности. Разпределени в 20 тима, участниците се включиха в разрешаването на действителни разногласия. Докоснаха се до действителното прекарване на процедурата по медиация.

Организатор на Националното съревнование по медиация за студенти е " Център за разрешаване на разногласия " в партньорство с " Националната асоциация на посредниците в България " и " Съюза на юристите в България ", чиято значима цел и задача е да подтикват и способстват за развиването на нова просвета в разрешаването на разногласия, която към този момент трайно се постанова в публичния ни живот.

Подробности вижте
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР