Гданск. Полски граничари задържаха в събота в залива на Гданск

...
Гданск. Полски граничари задържаха в събота в залива на Гданск
Коментари Харесай

ТАСС: Полските граничари са задържали руски кораб с пияни капитан и членове на екипажа, насочил се към остров близо до Гданск

Гданск. Полски граничари задържаха в събота в залива на Гданск в Балтийско море съветския сухотоварен транспортен съд " Руслана ". Това заяви профилираният полски уебсайт " Морски портал ", представен от TACC .

Според информацията корабът, благосъстоятелност на транспортна компания от Санкт Петербург, „ се е движел със скорост 11 възела напряко към плажа на остров Собешевски отвън избрания воден път ”.

Инцидентът е станал в събота към 04:00 часа локално време (05:00 българско време). Екипажът не е дал отговор на повикванията от граничните служби и спасители и граничари са тръгнали към кораба. На километър от плажа товарният транспортен съд е направил завой на 180 градуса, заобикаляйки засядане. „ Руският транспортен съд, плаващ от Клайпеда, в последния миг избегна да заседне край крайбрежията на остров Собишевски в залива на Гданск “, осведоми порталът.

В информацията се твърди, че капитанът на транспортен съд и двама офицери са били пияни. Според полските медии корабът е бил арестуван и в Полша е формирано произвеждане с присъединяване по-специално на Морската администрация в Гдиня поради случая. Според портала Marine Traffic сега корабът се намира в пристанището на Гданск.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР