Гари Кон, бивш главен икономически съветник на Доналд Тръмп, предупреди,

...
Гари Кон, бивш главен икономически съветник на Доналд Тръмп, предупреди,
Коментари Харесай

Бивш икономически съветник на Тръмп вижда митата като данък върху американците

Гари Кон, някогашен основен стопански консултант на Доналд Тръмп, предизвести, че комерсиалната война сред Пекин и Вашингтон ще наложи нежелани налози върху американците , оповестява БиБиСи.

Той се е съгласил с решението на президента на Съединени американски щати да понижи корпоративния налог в Съединени американски щати, само че разяснява, че американските цени за китайски артикули са сходни с налог върху потреблението .

 Съединени американски щати с нова
Съединени американски щати с нова " балтия " против Китай в комерсиалната война

Оттеглят се от интернационален пощенски контракт

Кон предизвестява, че комерсиалната борба сред двата колоса просто ще навреди на джоба на доста американски консуматори , което от своя страна ще навреди на американската стопанска система.

" Ние не сме индустриална стопанска система . Ако жителите на Съединени американски щати могат да купуват артикули по-евтино, те ще имат повече пари, които да похарчат за артикули, а откакто похарчат за стоките, те могат да вземат спомагателните пари, които им остава и да ги спестят, а ние се нуждаем от по-висок % на спестявания в Съединени американски щати ", изяснява Кон.

Гари Кон добавя, че Тръмп има ясна визия за това, което желае да реализира във всички последващи търговски договаряния с Китай .

 Новата студена война сред Съединени американски щати и Китай се разгорещява
Новата студена война сред Съединени американски щати и Китай се разгорещява

Съперничеството ескалира на фона на комерсиалната война

" Президентът има своя жанр, той има тактиката . Хората го разпитват по целия път... само че той напредва в търговията, напредва в отбраната на американските компании , напредва в отбрана на американските работни места - той схваща, че в последна сметка би трябвало да направи тъкмо това ", прибавя някогашният стопански консултант.

57-годишният Кон, някогашен изпълнителен шеф на " Голдман Сакс " оказа помощ на Тръмп да прокара огромната си данъчна промяна в края на предходната година. Оттеглянето на Гари Кон от Белия дом бе оповестено през март, и бе следващото измежду редица други значими оставки.

 Съединени американски щати се въздържат да назовават Китай
Съединени американски щати се въздържат да назовават Китай " валутен манипулатор "

Но Индия, Япония, Германия, Южна Корея и Швейцария с в лист за мониторинг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР