Гарантираме ви, че ще потърсите друго парчеНеобходими Продукти● яйчни жълтъци

...
Гарантираме ви, че ще потърсите друго парчеНеобходими Продукти● яйчни жълтъци
Коментари Харесай

Кремпита с домашни кори

Гарантираме ви, че ще потърсите друго парче

Необходими Продукти

● яйчни жълтъци - 10 бр.
● захар - 10 с.л.
● вода - 10 с.л.
● брашно - 10 с.л.
● бакпулвер - 10 г
● мляко - 1 л
● вода - 300 мл
● ванилов пудинг - 4 бр.
● белтъци - 10 бр. яйчни
● ванилова захар - 30 г
● захар - 13 с.л.

Начин на подготвяне

Разбийте яйцата и отделете белтъците и жълтъците в 2 обособени купи.

В купата с жълтъците последователно добавяйте бялата захар, след което я разбийте с миксер, до момента в който бледожълтата примес стане твърда.

В третата купа смесете брашното и бакпулвера. По време на разбиването на жълтъците последователно добавяйте вода и брашно с бакпулвер.

Изсипете сместа в авансово намазнена тава за печене или поставете хартия за печене, след което поставете тавата във фурната, да се запече.

Можете да разделите сместа на две елементи, след което да изпечете всяка кора поотделно или да печете една по една и да я разделите на две елементи, когато изстине. Изпечете кората на 200 °C до златисто кафяво.

Ако печете цялата кора, са нужни към 30 минути печене, а в случай че печете двете кори поотделно, тогава кората лишава към 20 минути. И двата разновидността изискват авансово загрята фурна на 200 °C. За да се уверите, че кората е изпечена, забодете съчка за зъби и проверете дали кората е изпечена. За да изпечете кората, ви е по-лесно да употребявате дълбока тава за печене първоначално, в която по-късно ще оформите кремпитата.

В тенджера се поставя вода и мляко и се оставя да заври на котлона. Сложете ваниловия пудинг на прахуляк в едната купа и разбъркайте с малко мляко. Когато водата и млякото заврят, прибавете ваниловия пудинг, свалете от котлона и разбъркайте добре за минута-две. Оставете крема за торта встрани да изстине, след което продължете да вършиме пълнежа по-нататък.

Добавете захарта в купата с белтъците и разбъркайте с миксер, до момента в който стане на разрушена сметана. Добавете и ванилова захар и продължете да разбивате с миксер.

Когато пудингът се охлади, го изсипете в по-голяма купа, след което постепенно прибавете разрушените белтъци и разбъркайте с дървена лъжица и по този начин добавяйте и бъркайте, до момента в който всичко се смеси добре.

Когато кората се раздели на две елементи и изстине, сложете първата кора в дълбока тава. Целия размесен заряд изсипете върху първата кора, заравнете я хубаво с лъжица, а по-късно сложете втората кора върху пълнежа.

Най-добре е кремпитата с домашни кори да престои 1 нощ, с цел да стегне хубаво и да се съедини всичко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР