Гълъб беше освободен в Индия, след като беше задържан в

...
Гълъб беше освободен в Индия, след като беше задържан в
Коментари Харесай

В Индия пуснаха на свобода гълъб, заподозрян като шпионин

Гълъб беше освободен в Индия, откакто беше " арестуван " в продължение на осем месеца поради неясно известие, завързано на крайници му, оповестява ABC News.

Гълъбът беше уловен покрай Мумбай през май предходната година. Към крайници на птицата беше прикрепено писмо с китайски букви. Полицията подозира, че сходна гълъбова поща служи за шпионски цели. Оказа се, че птицата няма нищо общо с Китай, а просто е дохвърчала от Тайван. Местната полиция разрешила гълъбът да бъде предаден на Бомбайското общество за попречване на жестокостта към животните. Лекарите там, откакто прегледали птицата, го освободили.

Това не е първият случай, в който гълъб е " задържан " от полицията. Така през 2020 година в Кашмир е уловена птица, принадлежаща на пакистански риболовец. Беше извършено следствие, което сподели, че гостът, прелетял над контролната линия сред Индия и Пакистан, не е разузнавач.

По-рано, през 2016 година, индийската полиция " арестува " гълъб, който беше открит с писмо, заплашващо министър-председателя на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР