Гала на българската култура и музика ще има на 25

...
Гала на българската култура и музика ще има на 25
Коментари Харесай

Гала на българската култура и музика във Виена

Гала на българската просвета и музика ще има на 25 май въвВиена, в зала „ Брамс “ наМузикферайн. Събитието е част от артистичната самодейност наДонка Ангъчева„ Изкуството продължава да живее “ и всички доходи от него ще бъдат дарени на фондация „ Заедно в час “, чиято задача е обезпечаване на ревен достъп до качествено обучение за всяко дете в България, оповестяват уредниците.

Гала концертът ще образува самобитен музикален мост сред българската и австрийска културни подиуми, обединявайки звездите на класическата и модерна музика от двете страни.

Ще прозвучатпроизведения на доста български композитори, сред които Георги Андреев и Милен Кукошаров. Сред солистите е виолистката на Виенска Филхармония Даниела Иванова, а диригент е още един международно приет български актьор - Росен Гергов. В програмата са и огромните звезди на оперното изкуство Андреас Шагер (тенор) и Гюнтер Гройсбьок (бас), кактои кавала на Недялко Недялков, актьор със международно самопризнание и присъединяване в номинирани за награди Grammy планове.

Специални посетители ще бъдат две от най-популярните имена на българската поп музика, Мария Илиева и Владимир Ампов – Графа. Мария Илиева ще извърши дует дружно с Цезар Сампсън (един от най-популярните поп актьори в Австрия), а Графа ще чуем в особено основан аранжимент за пиано, обой, и оркестър.

Концертът ще се състои в събота, 25 май, от 19:30 часа, в зала " Брамс " на Музикферайн – една от най-престижните международни концертни институции, хазаин на именития Виенски новогодишен концерт.

Събитието, се организира под патронажа на изключителният и пълномощен дипломат на Република България в Република Австрия, госпожа Десислава Найденова-Господинова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР