Г-н Президентът, който преди преизбирането си за втори мандат без

...
Г-н Президентът, който преди преизбирането си за втори мандат без
Коментари Харесай

Радев пак показа чий според него е Крим. Зове срещу помощта за Ук...

Г-н Президентът, който преди преизбирането си за втори мандат без особени терзания съобщи, че, тъй като е, в този момент още веднъж скочи против оръжието за Украйна. Позволи си да предвижда и края на войната.

В същото време през вчерашния ден в един човек бе погубен от Русия, други осем бяха ранени. Одеса, където. В селата с има режим на тока и постоянно се чуват сирени, сигнализиращи офанзива. През март брачната половинка и бебето на украински българин. Дори и без българската връзка, Харков е подложен на. Руснаците не престават да търсят метод да унищожат паметта и културата на Украйна, както уточни кримскотатарският занаятчия грънчар Рустем Скибин.

 

Въпреки всичко това - президентът на България през днешния ден съобщи:

 

" Всеки ден, в който войната продължава, е гибелен и за Украйна, и за Русия, и за всички нас ", сподели пред публицисти в Ямбол президентът Румен Радев.

 

Той прикани за " глас на разсъдъка " и за дипломатически старания за мир, а " не за непрестанно наливане на оръжия ". 

 

" и без оръжие ние отиваме към подобен излаз и би трябвало да си даваме сметка - разликата ще бъдат хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще би трябвало след това да плащаме, това е неизбежно ".

С тези си думи Радев се върна към изказванията си в дните след 24 февруари 2024 година, когато Русия атакува Украйна пълномащабно. Тогава той беше съвсем уверен, че войната ще свърши в интерес на Русия за няколко дни. Видимо обаче, с висок морал и мощ, украинците удържат свободата на родината си до ден сегашен.

 

Дори по време на, Радев настойчиво натякваше думата спор и неколкократно трябваше да бъде поправян, че в действителност в Украйна се води война. 

 

“Владимир Путин не просто води война, той няма да се успокои, до момента в който не ни избие. Не можете да се договорите с него. През 2014-2015 година имаше няколко съглашения, с които Франция и Германия включиха Русия за Украйна. Но задачата на Москва се оказа да завоюва време да се въоръжи, с цел да ни унищожи. Няма друга причина. А ние просто желаеме да живеем. Мога още да продължа в тази посока ”, уточни тогава - на 6 юли 2023 година Зеленски.

 

С оглед апелите за " мир ", в обстановка на съветска офанзива, която въобще няма признаци да стопира или понижава, а таман противоположното, не е напълно ясно за какъв мир приказва българският президент. Предположението обаче е ясно - в актуалните условия мирът би бил единствено " съветски мир ". С други думи - тотално заличаване.

Особено извънредно е в какъв ден Радев прави това изказване - в Деня на възпоменание на жертвите на геноцида над кримските татари, в който се уважава паметта на жертвите на насилствената депортация на кримските татари от сталинския режим през май 1944 година След противозаконното анексиране на Крим през 2014 година, кримските татари и техните институции съставляват обект на нова вълна от тежки репресии от страна на съветските окупационни управляващи.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР