Г-н Донев, с какво все по-технологичният телекомуникационен бизнес Ви привлече

...
Г-н Донев, с какво все по-технологичният телекомуникационен бизнес Ви привлече
Коментари Харесай

А1 предоставя още повече свобода на общуване

Г-н Донев, с какво все по-технологичният телекомуникационен бизнес Ви притегли и завоюва задълго като професионална сфера?
Иновациите и непрекъснатото рационализиране на технологиите бяха първата искра, която ме „ възпламени “. Работата ни е с голяма значителност и влияе на обособените хора и цялото общество, което носи доста задоволство. Вдъхновява ме мащабът на опциите да разширяваме активността си в браншове като IT, лични ТВ канали и fintech решения. IT и ICT решенията на провокациите пред корпоративните клиенти ни завоюваха самопризнание като най-голямата ICT компания и най-големия систематичен интегратор в България. ТВ каналите с извънредно спортно наличие за феновете на футбола, тениса, бойните и моторните спортове с MAX Sport и fintech решенията, като цифровият портфейл A1 Wallet, А1 Кредитна карта и потребителският заем улесняват цифровото всекидневие на огромна част от клиентите ни.
Технологиите трансформират маркетинга с огромна скорост. Какво е най-важно да откроим за неговите специфики в телеком промишлеността?
Маркетингът през днешния ден дава доста повече данни, от които бизнесът може да извлича потребни заключения за настройките и желанията на клиентите си. Все по-широко навлизат и приложенията на изкуствения разсъдък, които в допълнение форсират взимането на решения. Електронният ни магазин и приложението Моят А1 са все по-посещавани и непрестанно подобряваме стъпките в процеса и разнообразието от атрактивни оферти в цифровите ни канали, тъй че да сме в синхрон с настройките на днешните дейни консуматори. Опитът и забележителното равнище на експертност, което сме развили в областта на маркетинга в цифрова среда, ни дават опция да оказваме помощ и на наши корпоративни клиенти, като им предлагаме такива решения „ като услуга “ – онлайн магазин, реклама в обществените мрежи и други.
Кой е най-мощният мотор на смяната във Вашата работа – технологиите, конкуренцията, потребителите...
Всички те са част от общата картина. Най-ключови са изменящите се софтуерни благоприятни условия и потребностите и желанията на хората. В софтуерен аспект въздействие имат петото потомство мрежи като 5G ULTRA и приложенията на изкуствения разсъдък. Динамиката в съотношението на поколенията Х, Y, Z в дейното население също задвижва нововъведенията в устрема да сме потребни за цифровия метод на живот.
Какви нови трендове се обрисуват в настройките на потребителите към потреблението на телекомуникационни и цифрови услуги – в придвижване и вкъщи?
Хората избират да разполагат с всички благоприятни условия да се осведомят и забавляват на едно място, в обща платформа – ТВ канали, абонаменти за стрийминг и цифрови услуги. Те държат на еластичност и независимост да избират, да трансформират в синхрон с смяната на потребностите или желанията си. Затова в А1 въведохме концепцията за избираеми услуги към мобилните проекти още през 2021 година, а по-късно надградихме и с достъп до 5G ULTRA и неограничените благоприятни условия на проектите Unlimited.

Наскоро разширихме този метод, тъй че да обгръща и закрепеното портфолио и предоставяме на хората независимост да избират и ТВ, стрийминг и цифровите услуги, които да включат като част от ТВ абонамента си и да трансформират избора си, когато желанията им се трансформират. Сега клиентите ни могат да гледат без в допълнение възнаграждение обичаното си наличие от Netflix, HBO и Cinemax посредством достъп до HBO MAX, и да проследят развитията в желаните от тях спортове с MAX Sport и Diema XTRA и ще продължаваме да разширяваме тези благоприятни условия. Aбонатите на Xplore TV могат да гледат Netflix даже и тв приемникът им да не е със смарт функционалности.
Кои удобства за цифровото всекидневие имат най-широко приложение?
Те са в необятен диапазон – от устройства във всички ценови класове, опция да употребяват 5G през телефон и Netbox, и достъп до съгласуваност с високи скорости и отмерено положително покритие във всеки ъгъл на дома или офиса, посредством услугата Home Wi-Fi и домашна Wi-Fi6 мрежа. Обновихме изискванията на роуминг услугите, тъй че да предоставим още повече независимост на другарство за потребителите за над 130 дестинации по света с новия Roaming Revolution. Така всеки може да предвижда какъв брой костват информационните услуги до момента в който пътува в чужбина с таксуване на зона, а не на страна.
Какво демонстрират продажбите на А1 - какви смарт устройства избират българските консуматори?
Данните ни сочат, че потребителите в България заменят телефона си приблизително на 3 години и избират одобрени марки устройства. Предпочитат новите технологии и достъпа до гигабитовите скорости на 5G ULTRA, само че постоянно се стремят да получават най-изгодните оферти. Предлагаме изцяло преживяване всичко-в-едно - от смарт телефон и съгласуваност, смарт аксесоари или носими устройства, с цел да пестим най-ценния за днешния деен човек запас – времето.
Как се намира златната среда сред това потребителят да е удовлетворен от цената на услугите, а и компанията да може да се развива в нестабилна ценова среда?
Като предоставяме доста повече за още малко. Пример за това са неограничените минути и мегабайти и избираеми услуги, които включваме в проектите за мобилни, а в този момент и за закрепени услуги.
За Вас маркетингът е...
Изкуството да предложиш решение на потребностите и желанията на хората, даже още преди те самите да са ги осъзнали, по прелъстителен метод, на техния език.
Имате ли пример, който да следвате в кариерното и професионалното си развиване?
Личността, която не стопира да ме впечатлява с непрестанното си предпочитание за развиване, бизнес усет, взор в бъдещето и целенасоченост, е нашият основен изпълнителен шеф Александър Димитров, с който работим дружно от 20 години.
Текстът е част от бр. 120 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии. Темите и мненията са подбрани от екипа на списанието и не съответстват безусловно с публицистичната политика на Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР