Футболната конфедерация на Бразилия отложи следващите два кръга от първенството

...
Футболната конфедерация на Бразилия отложи следващите два кръга от първенството
Коментари Харесай

Спряха първенството на Бразилия заради наводненията

Футболната конфедерация на Бразилия отсрочи идващите два кръга от шампионата поради тежката стиуация, подбудена от наводненията в южната част на страната. 15 клуба от общо 20-те участващи в шампионата са изпратили молба до управлението на локалния футбол, а тя е била почетена.

Южният щат Рио Гранди до Сул е най-засегнат от естественото злополучие, като по последни данни има 149 жертви, както и 108 души, които към момента се намират в неопределеност.

Там са основани грандовете от Порто Алегре - Гремио и Интернасионал, както и тима на Жувентуде.

Ако изискванията в района разрешават, то мачовете ще се възобновят в деветия кръг, който е плануван за 1 юни, а седми и осми кръг ще бъдат пренасрочени за по-напред във времето.

" Няма по какъв начин да забравим, че спорт и общество вървят ръка за ръка и няма по какъв начин да ги разделим в подобен тежък миг ", гласи позицията на бразилската конфедерация. Спортният министър Андре Фуфука пък прикани да не се играе никакъв футбол в цялата страна.

" Арена до Гремио " и " Ещадио Бейра-Рио ", където играят Гремио и Интернасионал, бяха наранени от водата, а същото важи и за " Ещадио Алфредо Якони " в Кашиас до Сул, където пък семейства Жувентуде, само че там обстановката е по-лека, в сравнение с в щатската столица Порто Алегре.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР