Футболната федерация на Кот д'Ивоар е изпратила запитване към Френската

...
Футболната федерация на Кот д'Ивоар е изпратила запитване към Френската
Коментари Харесай

Кот д`Ивоар се моли на Ерве Ренар за КАН

Футболната федерация на Кот д'Ивоар е изпратила питане към Френската футболна федерация дали Ерве Ренар може да води отбора от " брега на слоновата кост " в оставащите му мачове от шампионата за Купата на африканските народи. Новината е на френското издание " Екип ".

Кот д'Ивоар мина груповата фаза на шампионата, на който страната е хазаин, с голяма доза шанс след победа над Гвинея-Бисау и загуби от Нигерия и Екваториална Гвинея. " Слоновете " останаха трети в групата си и само удобното развиване на мачовете от последния кръг в другите групи им разреши да продължат напред като един от най-хубавите трети тимове.

Класирането за осминафиналите обаче не избави старши треньора Жан-Луи Гасе, който бе уволнен в сряда. Така за оставащите сред един и четири мача до края на шампионата тимът е без старши треньор.

По тази причина от локалната федерация желаят да вземат Ренар, който сега е отпред на женския народен тим на Франция. 55-годишният експерт познава чудесно футбола в Африка. Той бе отпред на Кот д'Ивоар в интервала 2014-2015 година, а също така е водил Замбия, Ангола и Мароко. Със Замбия той завоюва Купата на африканските народи през 2012 година, а три години по-късно стори това и с Кот д'Ивоар.

Според " Екип " предлагането към френската федерация е Ренар да бъде взет чартърен, като след края на шампионата да се завърне като селекционер на женския народен отбор на Франция. Договорът на Ренар с Френската футболна федерация е до края на Олимпийските игри в Париж.

Следващият мач на Кот д'Ивоар на Купата на африканските народи е в понеделник против настоящия първенец Сенегал, който единствен мина през груповата фаза без изгубена точка./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР