Фуад Идбафдил, който е със статут на бежанец и на

...
Фуад Идбафдил, който е със статут на бежанец и на
Коментари Харесай

Бежанец на издръжка от МОК спипан с допинг

Фуад Идбафдил, който е със статут на емигрант и на прехрана на МОК, се е издънил с допинг нарушаване.

35-годишният бегач, който се приготвя за Игрите в Париж следващата година с финансовата берекет на МОК е със спрени спортни права за 3 година след позитивен тест за неразрешения хормон, въздействащ позитивно на кръвните индикатори, EПO през октомври.

От МОК оповестиха преди година, че Идбафдил е измежду повече от 50 спортисти бежанци, които получават финансова помощ в приемащите ги страни, с цел да се приготвят за Париж. Олимпийският тим на бежанците дебютира на игрите в Рио де Жанейро през 2016 година, а тим от 29 спортисти взе участие на Игрите в Токио през 2021 година

Роденият в Мароко спортист има две участия на огромни шампионати тази година – на международното по крос-кънтри през февруари в смесената отборна щафета и на 3000 метра стипълчейз на международното състезание през август в Будапеща, Унгария.

" След като беше причислен към армията в родината си, той беше заставен да откри по-безопасно място за живеене. Той се реалокира в Европа, първо в Швеция и по-късно във Франция, където получи статут на емигрант ", дават информация за Идбафдил от МОК.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР