ФСБ ликвидира диверсант от украинското военно разузнаване, пристигнал от Литва,

...
ФСБ ликвидира диверсант от украинското военно разузнаване, пристигнал от Литва,
Коментари Харесай

ФСБ ликвидира диверсант на украинското военно разузнаване, пристигнал в Русия от Литва

ФСБ ликвидира вредител от украинското военно разузнаване, дошъл от Литва, с цел да извърши терористични офанзиви против военни и енергийни обекти в Московска и Ленинградска област. Това оповестиха от Центъра за връзки с обществеността (ЦВВ) на ФСБ на Русия, съобщи ТАСС.

„ ФСБ пресече незаконната активност на сътрудник на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, член на неразрешена в Руската федерация украинска терористична организация, жител на Руската федерация, роден през 1976 година ”, оповестяват от ФСБ. „ Установено е, че по команда на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна диверсантът е възнамерявал да извърши серия от терористични офанзиви на съветска територия, в това число против обекти на Министерството на защитата на Руската федерация в Московска област, както и участници в един от доброволческите батальони и неговия доброволчески център в Санкт Петербург “, означават от ведомството. „ При ареста той е оказал въоръжена опозиция с огнестрелно оръжие и е бил обезвреден “, прецизират от ФСБ.

Според ФСБ диверсантът е дошъл в Московска област от Литва през март 2024 година, с цел да извади съставни елементи на взривни устройства от тайници, готови от украинските специфични служби, да сглоби самоделни взривни устройства и да извърши диверсии и терористични офанзиви против военни и енергийни инфраструктурни обекти в столичния район. Опитали се да го задържат сега на извеждането от тайник в Московска област, само че той оказал въоръжена опозиция и липсващ. В изоставения от него автомобил са открити автоматизиран револвер " Стечкин ", ловна пушка, гранати, съставни елементи за разработване на ИВУ, както и документи и мобилен телефон. Иззети са експлозиви и муниции от наетия от него гараж и апартамент в Москва, както и карта от литовския клон на шведската банка SwedBank.

Диверсантът бил открит още веднъж покрай тайник в Гатчинския регион на Ленинградска област. „ На мястото на случая са открити и конфискувани оръжия, взривно устройство и средства за връзка с Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, което е възнамерявало евакуацията му от съветска територия след осъществяване на закононарушението “, се споделя в известието на ФСБ.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР