Фризьорският салон на Франсиско Оливейра в Сао Пауло, Бразилия, започва

...
Фризьорският салон на Франсиско Оливейра в Сао Пауло, Бразилия, започва
Коментари Харесай

Бразилският фризьор, който променя живота на десетки деца

Фризьорският салон на Франсиско Оливейра в Сао Пауло, Бразилия, стартира да притегля вирусно внимание в обществените мрежи, откакто той взема решение да показа видеоклипове по какъв начин ползва протези за коса на мъже, които се борят с косопад. Клиповете, постоянно оповестени в TikTok и Instagram, демонстрират по какъв начин той съумява да даде на всеки оплешивяващ мъж илюзията за естествена коса.
 Подстригването и от какво зависи какъв брой постоянно да посещаваме коафьор
Колко постоянно да се подстригваме

Отговорът е комплициран и зависи от доста фактори

За броени часове те минават от плешиви или оплешивяващи мъже до такива с съвременна прическа. С над пет години опит и над 3000 протези за коса, Франциско се специализира в оправянето с провокациите на самочувствието при започване на кариерата си.

Първоначално работата с деца не е в проектите му, само че с трансформациите, достигащи до по-голяма публика онлайн, той стартира да получава молби да помогне на други хора. Майката на малко момче, Джулиана Серкейра, се свърза с Франсиско и описа историята на сина си Жоао, който получава съществени изгаряния при домакински пожар на двегодишна възраст. След 18 интервенции деветгодишният Жоао остава с малко коса заради пострадванията.

Франциско е разчувствуван от неговата история и взема решение да употребява своя опит, с цел да му помогне. Въпреки предизвикването, Франсиско ползва протеза за коса и основава натурален тип, който кара Жоао още веднъж да се усмихме. За страдание кожата на момчето не се приспособява към протезата и се постанова тя да бъде отстранена. Въпреки този крах обаче, опитът на Жоао отворя вратите на бръснарницата за други деца и Франсиско най-после основава акция в негова чест — Projeto João Taboão. Целта на плана е да помогне на децата да възвърнат самочувствието си, като им даде безвъзмездна коса.

Франциско употребява протези от ултратънка силиконова основа с влакна човешка коса. Материята обезпечава натурален тип на всеки, който го носи. Протезите се закрепват благодарение на двойнозалепваща лента, което разрешава несъмнено и естествено прилепване към скалпа. Този новаторски метод обаче има своите провокации.

Приблизително на всеки 15 дни клиентите би трябвало да правят поддръжка на протезите за коса, развой, който включва премахване, разчистване и слагане на нова самозалепваща лента. За тези, които живеят надалеч от фризьорския салон, екипът на Франсиско учи както децата, по този начин и техните майки по какъв начин да правят поддръжката вкъщи и дава комплект с съществени продукти, както и учащо видео. Проектът, който уголемява поддръжката си за деца от разнообразни елементи на Бразилия, се организира от екип от шестима, в това число четирима фризьори, които, сходно на Франсиско, са профилирани в слагането на мъжки протези за коса. Този метод подсигурява непрекъсната грижа и поддръжка за децата, които се възползват от акцията.

Projecto João Taboão поражда като отговор на нуждата от по-широка цел за разрастващата се компания на Франсиско. Въпреки това, от самото си основаване, той го трансформира в задача да окаже позитивно влияние върху живота на деца, изправени пред загуба на коса заради разнообразни аргументи. Воден от възприятие на признателност за своя бизнес триумф, Франсиско употребява всеки късмет, който получава, с цел да върне на общността. Към януари 2024 година планът дава помощ на двойно повече деца, в сравнение с първоначално, като покрива всички разноски, в това число самолетни билети, за тези от разнообразни щати в страната, написа BBC.
 Хасан Крейк - ливанският коафьор, непостижим в работата си с деца
Фризьорът, който знае по какъв начин да подстриже всяко дете

Един необикновен експерт със ужасно отношение

Най-възнаграждаващият аспект на плана за космени протези, съгласно Франсиско, е да станем очевидци на насладата на децата, които получават нова коса. Той цени на първо място усмивките на лицата им и прочувствените реакции на родителите.

Въпреки че всички подкрепени деца са неповторими и специфични, един съответен случай е оставил дълготраен отпечатък в паметта на Франциско. Това на момче, по съвпадане също наречено Жоао, което страда от следствията от нахлуване на питбул, само че също като всички останали малчугани, си потегля от салона със самочувствие и усмивка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР