Френското предложение за Северна Македония е стъпка в правилната посока,

...
Френското предложение за Северна Македония е стъпка в правилната посока,
Коментари Харесай

Радев: Ако премиерът има проблем с доверието, той се решава не на улицата

" Френското предложение за Северна Македония е стъпка в вярната посока, само че остават въпроси, които би трябвало да бъдат изяснени: като вписването на българите в Северна Македония в конституцията на страната, ясни и измерими критерии за преустановяването на политиката по дебългаризация и кражба на историята, опазването на българското културно-историческо завещание, реабилитацията на всички жертви и репресирани единствено поради това, че са се осмелили да се назовават българи ", съобщи пред публицисти президента Румен Радев.

Той добави, че чака българското държавно управление да обясни тези въпроси, и да изиска ясни механизми и гаранции.

" Кабинетът по този начин и не съумя да изготви българско предложение по проблема със Северна Македония, а в този момент внася френското. При това трансферира всичко към Народното събрание без да изрази позиция на държавното управление. Не може министър-председателят да внася нещо в Народното събрание без да съобщи позиция - той не е пощальон, а министър председател! ", съобщи Румен Радев и добави, че неговата позиция е ясна и, че тя е от КСНС, неговите послание към Народно събрание и българските жители.

" Искането за включването на българите в Конституцията на РСМ би трябвало да стане наложително преди началото на договарянията. Но не по-малко значимо са ясни механизми и измерими критерии за премахване на десетилетната политика на дебългаризация, кражба и имитация на българската история, както и за възобновяване на разрушените монументи и знаци на българщината в тези земи, и за запазване на българското културно завещание, премахване на езика на омразата, реабилитация на жертвите единствено тъй като са се наричали българи ", сподели още Радев.

Той чака българското държавно управление изрично да обясни тези въпроси, да изисква ясни механизми и гаранции.

" Още от антични времена търговията не е единствено с парични средства. Трябва да си политик със стаж, с цел да се научиш да не виждаш това, което всички знаят. Точно тази социопатия е причина за разрива сред българския народ и политическата класа ", разяснява Радев изказванията, че сега " се пазарят депутати ".

На въпрос какво ще отговори на апела на Кирил Петков той да застане на вярната страна, Радев отговори:

" Първо, вотът на съмнение е рутинна демократична процедура, изборите също. Борбата с корупцията и правосъдната промяна. Тук би трябвало да сме извънредно ясни хората, с които водихме дружно битката с корупцията и продължаваме да я водим доста от тях са отвън Народното събрание. Постът на премиера концентрира в себе си огромна власт и в случай че има проблем в доверието, той се взема решение не на улицата, а с управнически решения и дейности ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР