Френският президент Еманюел Макрон заяви вчера, по време на посещението

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви вчера, по време на посещението
Коментари Харесай

Макрон заяви, че споразумението между ЕС и Меркосур в сегашния си вид е една много лоша сделка

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през вчерашния ден, по време на визитата си в Бразилия, че евентуалното съглашение сред Европейски Съюз и южноамериканския търговски блок Меркосур в настоящия си тип е една " доста неприятна договорка ", съобщи Ройтерс.

" Както е контрактувана през днешния ден, това е една доста неприятна договорка, за вас и за нас ", сподели Макрон пред предприемачи в Сао Пауло.

В настоящия тип на съглашението " няма нищо, което да взема поради въпроса с биоразнообразието и климата. Нека изготвим ново съглашение, което да отразява задачите ни и действителността, комерсиално съглашение, което е отговорно по въпросите на развиването, климата и биоразнообразието ", прикани френският водач.

Бразилия споделя, че е подготвена да подпише съглашението, само че Франция показва запасите си и споделя, че френските фермери са срещу опцията да бъдат внасяни селскостопански артикули, които не дават отговор на строгите условия на Европейски Съюз.

" Все още имаме време. Вярно е, че пропуснахме една опция в края на предходната година, само че не трябва да се отхвърляме от договорката ", съобщи бразилският финансов министър Фернандо Хадад, написа Българска телеграфна агенция.

Хадад сподели още, че бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва е вложил доста време в съглашението и ще продължи да работи за по-тесни връзки с европейския пазар.

По-рано този месец европейски представители обявиха, че е вероятен " съдбоносен прогрес " към юли месец.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР