Френският президент Еманюел Макрон бе прекъснат от демонстранти в началото

...
Френският президент Еманюел Макрон бе прекъснат от демонстранти в началото
Коментари Харесай

Френският президент бе прекъснат от демонстранти при реч в Хага

Френският президент Еманюел Макрон бе пресечен от стачкуващи при започване на своя тирада в Хага, отдадена на демокрацията и на бъдещето на Европа.

" Какво е френската народна власт? ", " Споразумението за климата не се съблюдава " и " Вие имате милиони стачкуващи по улиците ", викаха стачкуващите, прекъсвайки встъпителните думи на френския водач. Участници в протестната акция държаха плакати, на които на британски пишеше: " Президент на насилието и лицемерието ".
Има места, където може да има принуждение. Но има и места, където този метод на изложение е неразрешен. Ето за какво считам, че е доста значимо да има обществен спор. Мога да отговоря на всичките ви въпроси за протичащото се във Франция и за закона, който приехме и по какъв начин това е демокрация… В деня, в който сметнете, че когато не сте съгласни със закона, който е бил признат, или с хората, които са били определени, можете да вършиме, каквото си желаете, вие поставяте демокрацията в риск. От Капитолийския рид до Бразилия, до всички типове събития. Бих споделил, че това е главната разлика, която върша сред диктатурата и автокрацията.
Еманюел Макрон – президент на Франция

Френският президент възобнови апела си за по-голям суверенитет на Европа. Той означи, че както пандемията от ковид, по този начин и войната в Украйна са ускорили наклонността към суверенитет.

" Това значи, че би трябвало да можем да избираме своите сътрудници и да дефинираме личната си орис, а не да бъдем, бих споделил, просто очевидци на трагичното развиване на този свят ", добави френският водач. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР