Френският певец Марсел Амон, известен с хитове като Bleu, blanc,

...
Френският певец Марсел Амон, известен с хитове като Bleu, blanc,
Коментари Харесай

Почина френският певец Марсел Амон

Френският артист Марсел Амон, прочут с шлагери като " Bleu, blanc, blond ", умря на 93-годишна възраст, заяви фамилията му. Капризният шоумен със 75-годишна кариера е умрял в дома си в Сен-Клу, в покрайнините на Париж, се споделя в изказване на фамилията му.

Роден на 1 април 1929 година в Бордо, Амон се реалокира в Париж през 1950 година, като последователно си основава име в кабаретата. През 1956 година първият му запис получава Голямата премия на Академията Шарл-Крос и открива концерта на Едит Пиаф в " Олимпия ".

Има дребна роля дружно с Бриджит Бардо във кино лентата " Булката е прекомерно красива " от 1956 година, само че филмовата му кариера по този начин и не потръгва.

Началото на 70-те години на предишния век е върховият миг в кариерата му.

През 1971 година получава златна плоча и взе участие в телевизионно шоу, а по-късно се опитва в музикална комедия, като споделя, че " отзивите бяха положителни, само че никой не пристигна ".

През 2019 година Амон отпразнува 90-ия си рожден ден на сцената в Париж, на концерт в Алхамбра, дружно с актьори като Серж Лама и Николета. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР