Френските власти възнамеряват да използват асистирана от изкуствен интелект контролна

...
Френските власти възнамеряват да използват асистирана от изкуствен интелект контролна
Коментари Харесай

Планират асистирана от изкуствен интелект система за следене на публика на Олимпиадата в Париж


Френските управляващи имат намерение да употребяват асистирана от изкуствен интелект контролна система за следене на хора по време на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година - това гласи проектозакон, забелязан от Агенция Франс Прес.

Системата ще разреши на охранителните услуги да засичат по-лесно разстройства и евентуални проблеми, само че няма да употребява технология за лицево различаване, се споделя в проектозакона. Технологията може да бъде потребна още по време на церемонията за откриването, в която олимпийци ще плават по река Сена пред голяма навалица от 600 000 души.

Френската полиция и спортните управляващи отнесоха съществени рецензии през май след хаоса по време на финала на Шампионска лига в Париж, когато футболни почитатели не бяха позволени до " Стад дьо Франс " поради проблеми с билетите, а полицията употребява сълзотворен газ против недоволни последователи, напомня БГНЕС. Проектозаконът, който бе показан на кабинета през днешния ден, предлага други ограничения за сигурност, в това число потреблението на уреди за сканиране на цялото тяло, и усилва присъдите за безчинство. Очаква се той да бъде обсъждан в Народното събрание през януари, където държавното управление на малцинството на президента Еманюел Макрон ще се нуждае от поддръжка от опозиционни партии, с цел да бъде признат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР