Френската крайнодясна Национална организация (RN) избра Джордан Бардела за свой

...
Френската крайнодясна Национална организация (RN) избра Джордан Бардела за свой
Коментари Харесай

Френската крайна десница избра своя нов лидер

Френската крайнодясна Национална организация (RN) избра Джордан Бардела за собствен нов президент. Той получи поддръжката на болшинството. 27-годишния член на Европейския парламент ще наследи Марин Льо Пен на поста, осведоми Ройтерс.

Бардела, който към този момент беше краткотраен президент от една година, завоюва съвсем 85% от гласовете на членовете на партията против 15% за неговия противник Луис Алио, който е някогашен сътрудник на Льо Пен.

За първи път партията ще бъде ръководена от човек, който не е член на семейство Льо Пен.

Льо Пен, която отслаби някои от антиимигрантските и евроскептични политики на партията, се отдръпна от управителната конструкция на RN през 2021 година преди несполучливата си кандидатура за президент на тазгодишните избори, които бяха извоювани от настоящия президент Еманюел Макрон.

Няма да напущам крайната десница, с цел да си взема почивка. Ще бъдем там, където страната има потребност от мен, сподели Льо Пен на партийния събор в събота. Очаква се тя да направи още една кандидатура за президент през 2027 година

Бардела, който произлиза от квартал на работническата класа разгласи, че ще продължи напъните си да притегля гласоподаватели отвън крайнодясното ядро ​​на партията. По думите му обстоятелството, че някой, който не е част от фамилията на льо Пен оглавява крайната десница, е дребна културна гражданска война.

Бившата партия Национален фронт е учредена през 1972 година от бащата на Марин, Жан-Мари Льо Пен.

Бардела поема поста, откакто в петък френският парламент понижи заплатата на крайнодесен народен представител и краткотрайно му забрани да влиза в залата поради към негър народен представител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР