Франция съобщи за огнище на високопатогенен птичи грип сред червени

...
Франция съобщи за огнище на високопатогенен птичи грип сред червени
Коментари Харесай

Птичи грип удари парижките червени лисици

Франция заяви за огнище на високопатогенен птичи грип измежду червени лисици североизточно от Париж, заяви Агенция Франс Прес.

Агенцията се базира на Световната организация за опазване на здравето на животните (WOAH).

Разпространението на вируса измежду бозайниците провокира безпокойствие в международен мащаб, напомнят здравни специалисти.

След като три лисици бяха открити мъртви в естествен резерват, покрай мястото, където са умрели чайките, една от тях беше прибрана и изследвана, се споделя в отчет на организацията, който се базира на френските управляващи.

Откритият вариант е бил H5N1 , като този, който се популяризира по света през последната година, убивайки повече от 200 милиона птици.

Миналия месец Световната здравна организация дефинира обстановката с птичия грип като " тревожна " заради неотдавнашното повишаване на случаите при птици и бозайници и съобщи, че преразглежда световната си оценка на риска в светлината на последните събития, в това число случаите на предаване на вируса на хора в Камбоджа.
 Зоопаркът в Берлин затвори заради птичи грип
Зоопаркът в Берлин затвори заради птичи грип

Взети са превантивни ограничения, които да лимитират болестта

През миналата година птичият грип, именуван нормално птичи грип, се популяризира по целия свят, като аргументи гибелта на над 200 милиона птици, докара до внезапно повишаване на цените на яйцата и провокира угриженост измежду държавните управления по отношение на предаването на инфекцията на хора.

Вирусът болести котка във Франция в края на декември. Открит е и при норки в Испания, лисици и видри във Англия, морски лъвове в Перу и мечки гризли в Съединени американски щати.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР