Флорида се класира за втория кръг на плейофите в Националната

...
Флорида се класира за втория кръг на плейофите в Националната
Коментари Харесай

Далас изравни на Вегас, Флорида елиминира Тампа Бей

Флорида се класира за втория кръг на плейофите в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), откакто завоюва серията с 4-1 победи над Тампа Бей.

В петата среща пантерите съкрушиха вкъщи районния си противник с 6:1. Така на полуфинала в Източната конференция Пантерс чакат спечелилия от серията сред Бостън Брюинс и Торонто.

По два гола за спечелилите вкараха Картън Ферхаеге и Александър Барков, а също по този начин прибавиха и по една асистенция. Вратарят Сергей Бобровски, който ден по-рано беше разгласен за един от тримата финалисти за самостоятелната премия за най-хубав вратар на сезона " Везина Трофи ", избави 31 изстрела към мрежата.

Единствен му вкара Никлас Хедман в 34-ата минута, когато резултатът беше понижен на 1:2. Антъни Чирели стреля, шайбата беше отбита и попадна у Хедман, който я върна в мрежата.

Евън Родригес в 55-ата минута, както и Нико Микола секунди преди края на постоянното време прибавиха по още едно попадение за триумфа. Всъщност резултатът се задържа 2:1 до 8 минути преди края на срещата, когато във вратата на Андрей Василевски влетяха четири шайби.

Вратарят на Далас Джейк Йотингер избави 32 удара, а Тай Деландреа се разписа за 3:2 в края на втория интервал. Далас изравни серията против Лас Вегас, откакто завоюва с крайното 4:2 като посетител.

Руупи Хинц, Уайът Джонстън и Евгений Дадонов също бяха точни за тима от щата Тексас.
Домакините поведоха в резултата още преди да изминат 4 минути посредством Майкъл Амадио, който вкара при добавка на собствен изстрел, а малко по-късно Дадонов изравни, откакто шайбата отскочи, удари се в маската на вратаря Логан Томпсън и му попречи да избави.

А по-късно при започване на втората третина с гол на Джак Айкел домакините отново поведоха. Джонатан Марчесо стреля, шайбата се върна от гредата право в Айкел, който направи 2:1. В средата на интервала Джонсън изравни при числено предимство, а Деландреа обърна хода на срещата, откакто подложи стига си при прострелно центриране на Крейг Смит.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР