Физик, който изследва мутациите на вируса SARS-CoV-2, твърди, че е открил

...
Физик, който изследва мутациите на вируса SARS-CoV-2, твърди, че е открил
Коментари Харесай

Физик откри доказателства, че живеем в симулирана Вселена

Физик, който изследва разновидностите на вируса SARS-CoV-2, твърди, че е разкрил доказателства за нов закон на физиката, наименуван " втори закон на инфодинамиката ", и че той може да значи, че живеем в симулирана галактика. Освен това той счита, че проучването допуска, че теорията за еволюцията е неправилна, защото разновидностите не са изцяло инцидентни.

Има доста неща, които би трябвало да се прегледат. Първото нещо, което би трябвало да се каже, е, че невероятните изказвания изискват невероятни доказателства, а до момента - както изяснява доктор Мелвин Вопсън в своята работа - ние въобще не разполагаме с такива. Всъщност даже не сме покрай тях. Въпреки, това показаните хрумвания и резултати са завладяващи и забавни, даже в случай че по-нататъшното изследване или инспекция потвърди, че са погрешни, написа vesti.bg.

В последното си проучване Вопсън преглежда разновидностите във вируса SARS-CoV-2 от позиция на осведомителната ентропия (термин, друг от нормалната ентропия). " Физическата ентропия на дадена система е мярка за всички вероятни физически микросъстояния, съвместими с макросъстоянието ", изяснява Вопсън в публикацията.

" Това е характерност на неносещите информация микросъстояния в системата. Ако приемем, че системата е една и съща, и в случай че допуснем, че можем да създадем N осведомителни положения в границите на една и съща физическа система (например посредством записване на цифрови битове в нея), резултатът от основаването на избран брой N осведомителни положения е образуването на N спомагателни осведомителни микросъстояния, наложени върху съществуващите физически микросъстояния. Тези спомагателни микросъстояния са положения, носещи информация, а спомагателната ентропия, обвързвана с тях, се назовава ентропия на информацията ", споделя Вопсън.

Според Вопсън до момента в който ентропията има наклонност да се усилва с течение на времето, осведомителната ентропия има наклонност да понижава. Илюстрация на това е топлинната гибел на Вселената, при която Вселената доближава положение на топлинно равновесие. В този миг ентропията е достигнала оптималната си стойност, само че не и осведомителната ентропия.

При тази топлинна гибел (или малко преди нея) диапазонът от температури и вероятни положения в която и да е област на Вселената е доста дребен, което значи, че са вероятни по-малко събития и може да се наслагва по-малко информация, което прави осведомителната ентропия по-ниска.

Макар да е забавен като метод за изложение на Вселената, може ли да ни каже нещо ново или просто виждаме второстепенен, само че незначителен метод за изложение на ентропията? Според Вопсън концепцията е физичен закон, който може да ръководи всичко - от генетиката до еволюцията на Вселената. " Моето проучване демонстрира, че вторият закон на инфодинамиката наподобява е космологична нужда. Той е универсално използван и има големи научни последствия ", написа Вопсън в The Conversation.

" Знаем, че Вселената се уголемява, без да губи или да придобива топлота, което изисква общата ентропия на Вселената да е непрекъсната. От термодинамиката обаче знаем също, че ентропията постоянно нараства. Твърдя, че това демонстрира, че би трябвало да има друга ентропия - осведомителна ентропия - която да балансира повишаването ", споделя Вопсън.

Вопсън прегледа вируса SARS-CoV-2, който е мутирал по време на пандемията COVID-19. Вирусът постоянно се секвенира, с цел да се следи по какъв начин се трансформира, най-много за създаване на нови ваксини. При разглеждане на РНК, а не на ДНК, той открива, че осведомителната ентропия понижава с течение на времето.

" Най-добрият образец за нещо, което претърпява редица разновидности в къс интервал от време, е вирусът. Пандемията ни даде идеалната тестова проба, защото SARS-CoV-2 мутира в толкоз доста разновидности и наличните данни са невероятни ", обяснява Вопсон в известие за пресата.

" Данните от Коронавирус удостоверяват втория закон на инфодинамиката и проучването открива неограничени благоприятни условия. Представете си, че разглеждате избран геном и преценявате дали дадена разновидност е потребна, преди да се е случила. Това може да бъде технология, която да промени разпоредбите на играта и да се употребява в генетичните лечения, фармацевтичната промишленост, еволюционната биология и проучванията на пандемиите ", споделя Вопсън.

Според Вопсън това допуска, че разновидностите не са инцидентни, а се ръководят от закон, който гласи, че осведомителната ентропия би трябвало да остане същата или да понижава с течение на времето. Ако това се удостовери, откритието би било удивително и би преобърнало метода, по който считаме, че еволюцията работи, само че Вопсън показва сходен опит от 1972 година, при който се следи ненадейно понижаване на генома на вирус в продължение на 74 генерации при идеални условия, което съгласно него е в сходство с втория закон на инфодинамиката.

" Световният консенсус е, че разновидностите се случват на инцидентен принцип и по-късно естественият асортимент дефинира дали разновидността е добра или неприятна за организма ", още изяснява той.

Но какво, в случай че има прикрит развой, който задвижва тези разновидности?

Всеки път, когато забележим нещо, което не разбираме, го описваме като  " инцидентно "  или  " безредно ", или " паранормално ", само че това е единствено нашата некадърност да го разбираем. 

" Ако стартираме да преглеждаме генетичните разновидности от детерминистична позиция, можем да използваме този нов физичен закон, с цел да предскажем разновидностите - или вероятността за тях - преди да са се случили ", казва Вопсън.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР