Физик, който изследва мутациите на вируса SARS-CoV-2, твърди, че е

...
Физик, който изследва мутациите на вируса SARS-CoV-2, твърди, че е
Коментари Харесай

Физик откри доказателства, че живеем в симулирана Вселена

Физик, който изследва разновидностите на вируса SARS-CoV-2, твърди, че е разкрил доказателства за нов закон на физиката, наименуван " втори закон на инфодинамиката ", и че той може да значи, че живеем в симулирана галактика. Освен това той счита, че проучването допуска, че теорията за еволюцията е неправилна, защото разновидностите не са изцяло инцидентни.

(Във видеото може да научите повече за: Трима учени си поделят Нобеловата премия за физика)

Има доста неща, които би трябвало да се прегледат. Първото нещо, което би трябвало да се каже, е, че невероятните изказвания изискват невероятни доказателства, а до момента - както изяснява доктор Мелвин Вопсън в своята работа - ние въобще не разполагаме с такива. Всъщност даже не сме покрай тях. Въпреки това показаните хрумвания и резултати са завладяващи и забавни, даже в случай че по-нататъшното изследване или инспекция потвърди, че са погрешни.

В последното си проучване Вопсън преглежда разновидностите във вируса SARS-CoV-2 от позиция на осведомителната ентропия (термин, друг от нормалната ентропия).

" Физическата ентропия на дадена система е мярка за всички вероятни физически микросъстояния, съвместими с макросъстоянието " , изяснява Вопсън в публикацията.

Physicist Studying SARS-CoV-2 Virus Believes He Has Found Hints We Are Living In A Simulation
— IFLScience (@IFLScience)
" Това е характерност на неносещите информация микросъстояния в системата. Ако приемем, че системата е една и съща, и в случай че допуснем, че можем да създадем N осведомителни положения в границите на една и съща физическа система (например посредством записване на цифрови битове в нея), резултатът от основаването на избран брой N осведомителни положения е образуването на N спомагателни осведомителни микросъстояния, наложени върху съществуващите физически микросъстояния. Тези спомагателни микросъстояния са положения, носещи информация, а спомагателната ентропия, обвързвана с тях, се назовава ентропия на информацията " , споделя Вопсън.

Според Вопсън до момента в който ентропията има наклонност да се усилва с течение на времето, осведомителната ентропия има наклонност да понижава. Илюстрация на това е топлинната гибел на Вселената, при която Вселената доближава положение на топлинно равновесие. В този миг ентропията е достигнала оптималната си стойност, само че не и осведомителната ентропия.

При тази топлинна гибел (или малко преди нея) диапазонът от температури и вероятни положения в която и да е област на Вселената е доста дребен, което значи, че са вероятни по-малко събития и може да се наслагва по-малко информация, което прави осведомителната ентропия по-ниска.

Макар да е забавен като метод за изложение на Вселената, може ли да ни каже нещо ново или просто виждаме второстепенен, само че незначителен метод за изложение на ентропията ? Според Вопсън концепцията е физичен закон, който може да ръководи всичко - от генетиката до еволюцията на Вселената.

" Моето проучване демонстрира, че вторият закон на инфодинамиката наподобява е космологична нужда. Той е универсално използван и има големи научни последствия " , написа Вопсън в The Conversation.

" Знаем, че Вселената се уголемява, без да губи или да придобива топлота, което изисква общата ентропия на Вселената да е непрекъсната. От термодинамиката обаче знаем също, че ентропията постоянно нараства. Твърдя, че това демонстрира, че би трябвало да има друга ентропия - осведомителна ентропия - която да балансира повишаването " , споделя Вопсън.

Вопсън прегледа вируса SARS-CoV-2, който е мутирал по време на пандемията COVID-19. Вирусът постоянно се секвенира, с цел да се следи по какъв начин се трансформира, най-много за създаване на нови ваксини. При разглеждане на РНК, а не на ДНК, той открива, че осведомителната ентропия понижава с течение на времето.

" Най-добрият образец за нещо, което претърпява редица разновидности в къс интервал от време, е вирусът. Пандемията ни даде идеалната тестова проба, защото SARS-CoV-2 мутира в толкоз доста разновидности и наличните данни са невероятни ", изяснява Вопсон в известие за пресата.

" Данните от Коронавирус удостоверяват втория закон на инфодинамиката и проучването открива неограничени благоприятни условия. Представете си, че разглеждате избран геном и преценявате дали дадена разновидност е потребна, преди да се е случила. Това може да бъде технология, която да промени разпоредбите на играта и да се употребява в генетичните лечения, фармацевтичната промишленост, еволюционната биология и проучванията на пандемиите " , споделя Вопсън.

A theory by physicist Dr. Melvin Vopson suggests information entropy decreases over time, challenging established science and hinting our universe might be a simulation. Beyond the article's contents, these ideas may potentially align with panpsychism.
— Adam Fulford (@immasters)
Според Вопсън това допуска, че разновидностите не са инцидентни, а се ръководят от закон, който гласи, че осведомителната ентропия би трябвало да остане същата или да понижава с течение на времето. Ако това се удостовери, откритието би било удивително и би преобърнало метода, по който считаме, че еволюцията работи, само че Вопсън показва сходен опит от 1972 година, при който се следи ненадейно понижаване на генома на вирус в продължение на 74 генерации при идеални условия, което съгласно него е в сходство с втория закон на инфодинамиката.

" Световният консенсус е, че разновидностите се случват на инцидентен принцип и по-късно естественият асортимент дефинира дали разновидността е добра или неприятна за организма " , още изяснява той.

Но какво, в случай че има прикрит развой, който задвижва тези разновидности?

Всеки път, когато забележим нещо, което не разбираме, го описваме като " инцидентно " или " безредно " , или " паранормално ", само че това е единствено нашата некадърност да го разбираем. 

" Ако стартираме да преглеждаме генетичните разновидности от детерминистична позиция, можем да използваме този нов физичен закон, с цел да предскажем разновидностите - или вероятността за тях - преди да са се случили ", споделя Вопсън.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР