Финландия, най-щастливата държава за живеене в света, стартира наскоро кампанията

...
Финландия, най-щастливата държава за живеене в света, стартира наскоро кампанията
Коментари Харесай

Финландия е страхотна страна, в която си струва да се преместиш да работиш и живееш

Финландия, най-щастливата страна за живеене в света, започва неотдавна акцията „ Experience Tampere “, която цели да притегли IT фрагменти и софтуерни стартъпи в страната. Като част от самодейността, град Тампере – прочут като индустриалния център на Финландия, кани български експерти и притежатели на софтуерни стартъпи, дружно със фамилиите си, да посетят и да усетят атмосферата на града. Желаещите да аплайват за работа в IT сферата във Финландия могат да го създадат до 28 април 2024 година на:. Одобрените претенденти ще завоюват петдневна аудиенция в Тампере от 10 до 14 юни 2024 година

За това какви са предимстват да избереш живот и кариера във Финландия беседваме с е „ Ръководител на продукцията “ в Troll VFX.

Тампере е класиран като най-желаният град за живеене във Финландия. Защо мислите, че е по този начин?

– Тампере има всички плюсове на огромния град, като в същото време природата е на една ръка разстояние. Това е по-малък град с къси дистанции, които допускат елементарно и бързо стигане до офиса. Важен фактор персонално за мен е, че Тампере е доста безвредно място за живеене и културата на хранене тук се разви ужасно доста през последните 10 години.

Какво е да живееш и работиш във Финландия? Защо избрахте да развивате кариерата си тъкмо тук?

– Всичко стартира с шанса, който имах да изучавам тук, като през този интервал имах опцията да дам бърз старт на кариерата си, като натрупах скъпи контакти и познанства. Пробвал съм работа в доста области, само че всички по някакъв метод са свързани с медиите и технологиите.

Тампере е прочут със мощната си софтуерна и стартъп общественост. Кажете ни какво е специфичното на софтуерната промишленост в Тампере?

– Повечето хора са осведомени с историята на Nokia и по какъв начин откакто огромна част от компанията се изнесе от Финландия, всички тези опитни разработчици, които работеха в локалните офиси, трябваше да поемат в нова кариерна посока. Тампере е чудесна алтернатива за гении в софтуерната сферата, тъй като тук сега има доста софтуерни компании, гейминг компании, медийни компании и мощна стартъп общественост. Аз персонално съм имал планове с огромна част от тях и постоянно съм срещал подпомагане на всички места – все има някой, който да ти помогне, в случай че имаш потребност.

В момента се организира акцията „ Experience Tampere “, ориентирана към софтуерни гении и стартъп компании от Европа, включително от България, целяща да промотира опциите за кариерно и бизнес развиване във Финландия. Според вас за какво софтуерните експерти и притежатели на стартъпи в България би трябвало да се заинтересуват от Тампере и да аплайват за акцията?

– Финландия е страхотна страна, в която си коства да се преместиш да работиш и живееш. Не виждам никакви дефекти с изключение на, може би, малко по-студените зими. Нищо няма да загубите, а единствено може да спечелите, в случай че кандидатствате за „ Experience Tampere “ – по този начин ще можете от първо лице да разберете дали това е верният избор, откакто станете част от акцията и спечелите шанса да посетите Тампере персонално.

Защо бихте насърчили българите да стегнат куфарите и да се впуснат в софтуерна кариера в Тампере?

– Тампере е център за нововъведения, тъй че тук има страхотни планове и благоприятни условия за работа в доста разнообразни области. Освен това, не е за занемаряване, че регулациите във Финландия дават повече трудови привилегии като по-добро работно време и обилно заплатен отпуск, който се предлага от всички компании, основани в страната.

Какъв тип баланс сред работата и персоналния живот може да се чака в Тампере?

– Във Финландия има страхотни трудови разпореждания, които спомагат и предизвикват постигането на добър баланс сред работа и персонален живот. Имам семейство и е ужасно, че локалните условия ми дават опция да извозвам качествено време с тях във значимите моменти. Да работиш в креативната сферра също дава еластичност в метода, по който работата би трябвало да бъде свършена. Смятам, че работната среда и просвета в Тампере разрешават добър баланс сред работата и живота отвън нея.

Вие сте началник на продукцията в – изобретателно студио за образни резултати в Тампере, Финландия. Вашето студио е работило по огромни кино планове като сезон 3 на The Witcher, SISU и други Разкажете ни за най-вълнуващия си план от последните няколко години.

– Сезон 3 на The Witcher (Netflix) сигурно беше най-вълнуващият план за мен. Бях продуцент на образните резултати и планът изискваше извънредно високо качество, което разреши на екипа ни да вдигне равнището в доста връзки, с цел да реализира предстоящите резултати. Аз персонално обичам магията! Съотвено, екипът ни беше мощно зает в създаването на метода, по който тя наподобява и работи. Този план имаше тежък снимачен развой за къс интервал от време, тъй че беше доста изискващ и във връзка с нашите услуги и технологии. Много се гордея с екипа, който направи всичко това допустимо!

Визитка на нашия събеседник

Антъни Ваноостендорп е „ Ръководител на продукцията “ в Troll VFX – изобретателно студио за образни резултати в Тампере, Финландия. Започва кариерата си в компанията като „ Координатор произвеждане “, по-късно е нараснал на мениджърска позиция и от март 2023 година оглавява отдел „ Продукция “. Завършил е висшето си обучение в Университета за приложни науки в Тампере (Tampere University of Applied Sciences) със компетентност „ Интерактивни медии и дизайн на игри “. Говори британски и финландски език.

Troll VFX – част от креативния екип на която е Филип, стартира през 2012 година С годините тя еволюира от дребна локална финландска компания до мощен състезател на интернационалната сцена. Днес екипът на компанията основава образни резултати за студия и стриймъри по целия свят, като е работила за образните резултати на впечатляващи продукции като The Witcher (Вещерът, сезон 3, 2023 г.), Codename: Annika (Кодово име: Аника, 2023 г.), Sisu (Воля, 2023 г.), Steeltown Murders (Убийства в стоманения град, 2023 г.) и други

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР