Финалният проект на частната болница Мама и аз предвижда разкриване

...
Финалният проект на частната болница Мама и аз предвижда разкриване
Коментари Харесай

Проектът на частната болница Мама и аз предвижда разкриване на 11 структури за лечение на деца

Финалният план на частната болница " Мама и аз " планува откриване на 11 структури за лекуване на деца, измежду които неонатология, детска хирургия, детска онкология. Това е записано в информация на Изпълнителна организация " Медицински контрол ", които са създали три сложни оценки на плана преди да се предложи за утвърждение от Министерския съвет. 

По-рано от Обществения съвет за основаване на Национална детска болница желаеха гласност на документите, с които е обещано позволение за създаване на лечебното заведение. Решението, което държавното управление гласоподава във вторник, беше анулирано в сряда след публичен напън.

Първоначалният план на Търговска лига, получил позитивно мнение от Здравната каса и с направена оценка през април предходната година, планува 29 болнични структури с 421 кревати. Впоследствие броят на леглата е понижен с осем, а на структурите – повишен с 10. Тези за лекуване на деца се резервират – измежду тях има неврология, хематология, гастроентерология. Последната оценка е подписана от шефа на Медицинския контрол Иванка Динева, след мнение с подписа на освободения шеф на Здравната каса Станимир Михайлов. 

В ефира на БНР доктор Мария Шаркова от Обществения съвет за национална детска болница изрази терзание, че частна болница с кревати за деца няма да работи за ползите на обществото. Доклад на Изпълнителна организация " Медицински контрол " демонстрира нужда от откриване на нова многопрофилна болница в София, изясни пред БНР служебният министър на опазването на здравето доктор Галя Кондева, без да дава повече детайлности за изпратената до нея оценка на плана за болница " Мама и аз ". 

От справката на организацията, изпратена до медиите, излиза наяве, че във финалния план е изменен единствено адреса на терена, върху който ще се строи – вместо на бул. " Д-р Г.М. Димитров ", в парцел покрай летище София. 

От Търговска лига през днешния ден не дадоха повече информация какво ще подхващат след анулираното решение за градеж на болница. Вчера от компанията обявиха, че ще сменят името на лечебното заведение и няма да вършат педиатрична конструкция. 

Колкото до плана за национална детска болница, от здравното министерство оповестиха, че следва подписване на контракт с компания, която да унищожи постройките върху определения за строителство терен и да го разчисти за начало на новия градеж.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР