Филипинският съвет за национална сигурност заяви, че скоро ще направи

...
Филипинският съвет за национална сигурност заяви, че скоро ще направи
Коментари Харесай

Напрежение между Пекин и Манила в Южнокитайско море

Филипинският съвет за национална сигурност съобщи, че скоро ще направи изказване по отношение на задачата по снабдяването.

Китайската брегова защита съобщи, че два дребни филипински транспортни кораба и три кораба на бреговата защита са навлезли във водите, прилежащи към плитчината край островите Спратли, без разрешението на китайското държавно управление.

Плитчината е в изключителната икономическа зона на Филипините според Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право. Китай отхвърля това и твърди, че има суверенитет над Спратли и прилежащите им води.

Двете страни са имали няколко борби през последните няколко месеца в района, а Китай постоянно осъжда филипинските задачи за доставяне.

В изказване китайската брегова защита прикани Филипините " неотложно да прекратят " осъществяваните от тях нарушавания на " териториалния суверенитет на Китай ".

Филипините обявиха, че китайската брегова защита е употребила рискови маневри и водни оръдия, с цел да попречи на задача за доставяне с гориво в Южнокитайско море, и обявиха, че дейностите на Пекин повдигат въпроси по отношение на искреността на апелите на Китай за кротичък разговор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР